Trei tineri au fost reţinuţi pentru vandalizarea cortului din Piaţa Universităţii, de Ziua Romilor

Monday, 11 April 2016, 20:11 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Poliţiştii din Capitală au reţinut luni, 11 aprilie, trei bărbaţi ca principali suspecţi de incitare la ură şi discriminare în cazul incidentului de sâmbătă dimineaţă, când un cort amplasat de Ziua Internaţională a Romilor a fost vandalizat în Piaţa Universităţii.

Potrivit unui comunicat remis de Poliţia Capitalei, cei trei tineri, de 23, 27 şi respectiv 34 de ani, au fost audiaţi la Secţia 10 Poliţie ca principali suspecţi, iar apoi au fost reţinuţi pentru 24 de ore sub acuzaţiile de incitare la ură, discriminare şi distrugere.

"A fost efectuată cercetarea la faţa locului, iar ulterior, organizatorii evenimentului au depus sesizări cu privire la cele întâmplate, prin reprezentanţi. Au fost demarate investigaţii în zonă, au fost audiate mai multe persoane inclusiv agenţii de pază care aveau atribuţii în supravegherea obiectivului, astfel reuşindu-se ca în data de 10 aprilie a.c., bănuiţii să fie identificaţi", se arată în comunicat.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru agenţia Mediafax că cei trei tineri şi-au recunoscut faptele şi au susţinut că le pare rău. Aceştia au povestit că au consumat băuturi alcoolice în noaptea de vineri spre sâmbătă în Centrul Vechi al Capitalei, iar la întoarcerea spre casă au decis să vandalizeze cortul după ce au crezut că este un cort pentru concert de manele, neştiind că e vorba de un eveniment pentru Ziua Internaţională a Romilor. Aceleaşi surse declară că tinerii vor fi duşi la Parchet pentru audieri, dar că sunt puţine şanse să se ceară arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Cort vandalizat cu mesaje rasiste la adresa romilor. Iohannis se arată ''oripilat''

Poliţiştii din Capitală verifică şi paznicii care trebuiau să aibă grijă de cortul amplasat în Piaţa Universităţii, aceştia fiind anchetaţi pentru neglijenţă în serviciu şi favorizarea infractorului.

"Având în vedere că agenţii de pază ce aveau obiectivul în sarcină nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de serviciu şi ar fi părăsit zona posturilor, se efectuează cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neglijenţă în serviciu şi favorizarea faptuitorului", se arată în comunicatul Poliţiei.

Pe cortul amplasat în Piata Universităţii din Capitala, cu ocazia Zilei Romilor, au fost scrise, vineri noaptea, mai multe mesaje denigratoare. Mai mulţi demnitari, miniştri şi secretari de stat, printre care şi Ministrul Justiţiei, şi-au arătat indignarea faţă de mesajele rasiste înscrise pe cortul unde se susţineau evenimente de Ziua Internaţională a Romilor, sărbătorită pe 8 Aprilie.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri