Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Toate tunurile pe șeful SRI. Alina Bica l-a acuzat pe Coldea în fața instanței

Saturday, 31 January 2015, 15:56 Sursă: REALITATEA.NET

Bica a formulat acuzaţiile în cadrul şedinţei cu uşile închise în care s-a judecat cererea de arestare preventivă a sa alături de Adriean Videanu, Dorin Cocoş, Alin Cocoş şi de fostul ei consilier Florentin Mihăilescu.

Întrebată în legătură cu faptul că Bica ar fi făcut declaraţii "cutremurătoare" în sală şi că a adus acuze adjunctului de la SRI, avocata acesteia, Laura Voicu a răspuns: "Dacă adevărul poate fi considerat cutremurător, atunci da, a fost o declaraţie cutremurătoare".

Potrivit Mediafax, un alt co-inculpat a afirmat că Bica ar fi fost ameninţată cu moartea de doi deputaţi PSD în legătură cu ancheta privindu-l pe Tender în dosarul Rafo - Carom.

De asemenea, întrebată dacă Alina Bica ar fi fost ameninţată cu moartea într-un hotel de la malul mării de doi deputaţi PSD, Laura Voicu a spus că această declaraţie a fost făcută de un alt co-inculpat şi a precizat că nu poate da detalii, întrucât se află în faza de urmărire penală.

"Dar există foarte multe ameninţări la adresa doamnei procuror Bica", a spus Voicu. adăugând că Alina Bica se teme pentru propria viaţă.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că în instanţă s-a afirmat că Alina Bica a fost ameninţată cu moartea într-un hotel din Constanţa de doi deputaţi PSD în legătură cu ancheta pe care o făcea în dosarul RAFO-Carom al omului de afaceri Ovidiu Tender şi că patronul hotelului respectiv ar fi fost de faţă.

Udrea: Bica mi-a spus că se fac presiuni din partea lui Coldea în două dosare, inclusiv al lui Niculae

Udrea a susţinut, într-un interviu acordat Hotnews, că, în primăvara lui 2013, Culiţă Tărâţă, care avea afaceri în agricultură, i-a spus că la DIICOT "există un dosar împotriva unor parteneri de afaceri pe care el îi avea şi care vindeau cereale, care aveau cumva cel mai bun preţ de pe piaţă, ceva de genul acesta, deci oamenii erau dintre cei care afectau interesele marilor traderi de cereale - aşa, şi care nu erau cetăţeni romani şi care dosar a fost făcut special pentru a fi ei scoşi de pe piaţă, invocând interesul generalului Coldea".

"La DIICOT, Alina Bica la vremea aceea era doar consilierul procurorului şef DIICOT, care cred că era Codruţ Olaru. Rugămintea sau dorinţa lui Culiţă Tărâţă, Dumnezeu să-l ierte, era să-i spun lucrul acesta preşedintelui României. M-am dus la doamna Bica şi am intrebat-o dacă poate să fie adevărat ce mi-a spus domnul Culiţă Tărâtţă, Dumnezeu să-l ierte, ca să nu merg să spun un lucru măcar neverificat înainte. Doamna Bica mi-a spus că este adevărat, că se fac presiuni asupra ei în acest dosar pe care nu ştiu cum îl coordona sau ce făcea în calitate de consilier al procurorului general, şi că se mai fac presiuni - nu ştiu dacă atunci mi-a spus sau ulterior, dar mi-a spus şi asta - în dosarul lui Ioan Niculae", susţinut Udrea, precizând că presiunile erau exercitate din partea lui Coldea, pentru a dispune anumite măsuri sau a lua anumite decizii.

Ea a spus că, după ce a avut aceste date de la Alina Bica, i-a spus preşedintelui ceea ce-i transmisese Culiţă Tărâţă, dar că nu ştie ce a făcut mai departe şeful statului.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL