Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Teodorovici: România rămâne în acordul cu Comisia Europeană, până în septembrie

Friday, 17 July 2015, 18:11 Sursă: REALITATEA.NET

"Acordul nu se rupe, acordul rămâne aşa cum este el până în septembrie. Şi chiar s-a menţionat şi la Comisie (Comisia Europeană – n.r.) în această săptămână, România trebuie să profite de perioada rămasă până în septembrie pentru a îndeplini cât mai multe dintre angajamentele asumate cu partenerii internaţionali", a afirmat Teodorovici la Palatul Victoria, dând ca exemplu de conformare creşterea preţului la gaze, una dintre măsurile pe care România trebuia să le respecte, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă va exista un nou acord cu instituţiile internaţionale în altă formă, ministrul a spus "vom vedea după acesta se va finaliza".

"În 14 iulie, la Bruxelles, acolo unde ne-am întâlnit toţi miniştrii de finanţe din statele membre, decizia a fost clară: România rămâne în acordul cu Comisia Europeană. Nu există altă variantă decât a fi sau a nu fi în acordul cu cei de la Comisia Europeană, Fondul Monetar şi Banca Mondială. Faptul că decizia a fost luată în sensul acesta este clar că România rămâne în acord", a punctat Eugen Teodorovici.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL