Decizie după ședința-fulger a PSD. Miting împotriva "statului paralel și ilegitim"

Sunday, 03 December 2017, 16:16 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Tensiune maximă în PSD. Apropiații lui Liviu Dragnea au fost convocați la o ședință-fulger în această seară, transmite Realitatea TV. PSD va organiza mitinguri împotriva statului paralel şi ilegitim în Bucureşti şi în oraşele mari, mesajul fiind "aceasta este majoritatea", secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, declarând că decizia a fost luată la presiunea românilor.

UPDATE, ora 19.20: Codrin Ștefănescu a declarat după ședință că va fi organizat un miting pe 9 sau 10 decembrie în București și în alte orașe ale țării. El a negat că această ședință ar fi fost convocată pentru a da jos propriul Guvern.

"Ne-am întâlnit pentru că preşedinţii organizaţiilor judeţene au cerut această întâlnire cu Liviu Dragnea şi cu conducerea partidului. Mâine (luni - n.r.) va avea întâlnire cu restul preşedinţilor de judeţe. S-a stabili azi să facem un miting şi noi, un miting de protest. Mitingul nostru nu este pentru susţinerea Guvernului, nu pentru susţinerea lui Dragnea, a coaliţiei sau a programului de guvernare, pentru că astea deja au fost votate anul trecut de români. Va fi un miting împotriva statului paralel şi ilegitim, un miting împotriva abuzurilor, un miting împotriva ascultării telefoanelor, împotriva încălcărilor drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, un miting împotriva celor care consideră că din funcţiile pe care le au, nealese, pot să încalce Constituţia şi legile ţării şi să-şi constituie un grup organizat în care decid ei ce şi cum. Este un miting care arată care este adevărata majoritate în România, un miting pe care românii l-au cerut", a declarat secretarul general adjunt al PSD Codrin Ştefănescu.

UPDATE, ora 19: Mitingurile PSD vor avea loc în București și în alte orașe din țară pe data de 9 decembrie.

UPDATE, ora 18: Ședinta este în plină desfășurare și este restrânsă, cu oameni apropiați lui Liviu Dragnea. Gabriela Firea și Mihai Tudose lipsesc de la ședintă, potrivit Realitatea TV. 

Secretarul general al PSD, Marian Neacșu i-a convocat pe mai mulți lideri de filiale apropiați de Liviu Dragnea. Premierul Tudose nu a fost chemat la ședința restrânsă a PSD, informează Realitatea TV.

Discuțiile din interiorul PSD au continuat pe grupul de mesaje intern, unde mai mulți social-democrați i-au reproșat premierului Tudose pozițiile tranșante luate împotriva târgului din Piața Victoriei saurăspunsului dat de cuplul Dragnea-Tăriceanu la mesajul Departamentului american de stat.

Ceartă la cuţite între premierul Mihai Tudose şi primarul general al Capitalei pe tema amplasării târgului de Crăciun în Piaţa Victoriei! Șeful Executivului a declarat zilele trecute că nu este cea mai inspirată decizie şi că Firea ar trebui să se gândească la o altă soluţie. Cei doi social democraţi au discutat subiectul şi pe grupul de mesaje al comunicatorilor PSD. Iar replicile au fost extrem de dure.

Gabriela Firea este extrem de nemulțumită de ieșirea publică a premierului împotriva Târgului de Crăciun din Piața Victoriei, potrivit unor stenograme din PSD prezentate de presă.

Primul ministru este acuzat că are o agendă proprie, că sabotează Primăria Capitalei și că vrea să preia PSD. Primarul Gabriela Firea, i-a reproșat premierului PSD, Mihai Tudose și faptul că o atacă în presă și că nu recunoaște că a vrut și el să blocheze protestele #rezist.

În tot acest timp, relația lui Mihai Tudose - Liviu Dragnea scârțâie tot mai tare. Iar dovezile în acest sens nu sunt deloc puţine. Programul diferit de Ziua Națională, apoi discuțiile despre o posibila remaniere, dar și prezența inopinată a lui Mihai Tudose la ședințele aleșilor PSD de săptămâna aceasta. Totul, în lipsa lui Liviu Dragnea, substituit de Niculae Bădălau.



Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ