Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sebastian Ghiţă, dat în consemn la frontieră. Unde se ascunde fostul deputat

Wednesday, 21 December 2016, 16:47 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit unor surse apropiate anchetei, Sebastian Ghiță a fost căutat la domiciliul său și la mai multe adrese despre care se cunoștea că sunt frecventate de fostul parlamentar, fără a fi însă găsit.

Polițiștii îl caută în continuare pe Sebastian Ghiță, sursele citate precizând că a fost dat în consemn la punctele de frontieră și că este căutat pe teritoriul întregii țări.

Fostul deputat Sebastian Ghiță a fost citat, miercuri după-amiază, la sediul DNA Ploiești, în dosarul cunoscut sub numele "Ponta-Ghiță-Blair", însă el nu s-a prezentat în fața anchetatorilor la ora la care fusese chemat, potrivit unor surse judiciare citate de agerpres.ro. Potrivit acestora, Ghiță a fost citat să se prezinte la sediul Parchetului la ora 12.00, însă nu a venit.

La DNA Ploiești au venit avocații acestuia, care ulterior au părăsit sediul DNA fără a face declarații presei.

Surse apropiate anchetei au declarat că nu se cunoaște motivul pentru care Ghiță nu a răspuns citației și nici unde se află acesta.

Pe 6 septembrie, procurorii Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de deputatul Sebastian Ghiță, și față de fostul premier Victor Ponta, acuzați de complicitate la săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, respectiv, folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și complicitate la infracțiunea de spălare de bani.

Procurorii susțin că Ponta, în calitatea sa de președinte al unui partid (PSD — n.r.), și-a folosit autoritatea pentru ca Sebastian Ghiță să fie desemnat drept candidat într-un colegiu electoral în care formațiunea sa să aibă certitudinea că va obține mandatul.

"Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obținerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalități politice străine. Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internațională, Ponta Victor Viorel să câștige capital electoral, în condițiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale și parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obținută prin persoane interpuse, de la inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian", se preciza într-un comunicat al DNA.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL