Studiu ALARMANT: Trei sferturi dintre primăriile comunelor din România sunt în faliment tehnic

Wednesday, 13 July 2016, 18:56 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

În acelaşi timp, doar 260 de comune au profit, adică îşi acoperă cheltuielile cu salariile. “Trei sferturi dintre comunele din România sunt practic în faliment tehnic, depind de banii de la bugetul central. Primarii sunt siliţi să meargă cu basca în mână să aducă fonduri în localitate. Acesta este un buget de tip bazar”, a declarat, miercuri, Sorin Ioniţă, specialist ȋn reforma administraţiei publice, dezvoltare şi politici locale, scrie News.ro.

Potrivit datelor centralizate în perioada 2004 - 2011, autorii studiului au dorit să vadă dacă a existat clientelism politic la nivel local privind alocările bugetare.

“În 2008 aceste fonduri au fost de un miliard de euro pentru primăriile din teritoriu. A existat un clientelism, cu un maxim în 2007 - 2008. Problema este sistemică şi nu am scăpat de ea. Perioada de boom economic a coincis cu bugete mari şi proastă guvernare”, a arătat, în concluzie, Sorin Ioniţă, în cadrul unei dezbateri publice din perspectiva strategiei naţionale anticorupţie 2016 - 2020, eveniment organizat la Ministerul Justiţiei.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE