Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Statul s-a împrumutat cu încă 1 mld. de euro de pe pieţele externe

Wednesday, 11 October 2017, 17:00 Sursă: REALITATEA.NET

În programul de împrumuturi postat pe site-ul ministerului de Finanţe, statul s-a angajat să âmprumute maximum 3 miliarde de euro de pe pieţele externe pentru finanţarea deficitului bugetar. Pentru ultima emisiune, asistenţa a fost oferită de PeliFilip, alături de casa de avocatură Linklaters. Maturitarea emisiunii e de 10 ani, cu o dobândă de 2,375%.

„Noua emisiune de euroobligaţiuni reflectă credibilitatea de care se bucură în acest moment pe plan extern România şi confirmă încrederea mediilor investiţionale în fundamentele economiei româneşti. Ne face plăcere să ne implicăm în proiecte de o asemenea anvergură alături de Ministerul Finanţelor Publice", a declarat Alexandru Bîrsan, partener PeliFilip.

Oferta a atras investitori locali, dar şi internaţionali, atât din Europa şi SUA, fiind suprasubscrisă de mai mult de două ori, potrivit Capital.ro.

Ministerul de Finanțe preconiza că Guvernul va împrumuta aproximativ 15,3 miliarde de euro, dar în primele șapte luni de la guvernarea PSD, Guvernul s-a împrumutat deja cu 10,2 miliarde de euro. Anul anterior, datoria guvernamentală s-a situat la un nivel de 37,6% din PIB, adică Guvernul PSD a avut nevoie, la finalul primelor șase luni din 2017, de mai mulți bani decât a avut Guvernul Cioloș pentru tot anul 2016.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL