Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Specialiştii în media spun că meseria de jurnalist se modifică, dar rolul presei nu dispare

Monday, 29 July 2019, 17:07 Sursă: REALITATEA.NET

În ultimii ani, asaltul asupra presei a fost continuu. Zeci de jurnalişti au fost ucişi sau trimişi după gratii an de an, iar presa a fost tot mai criticată sau chiar controlată de stat. Într-o lume în care oamenii au la dispoziţie sute sau chiar mii de surse de informare, ziarele şi-au închis ediţiile pe print, sau au fost închise cu totul, iar audienţele televiziunilor au scăzut dramatic. Specialiştii americani spun însă că presa nu dispare, e doar într-un proces de schimbare. 

În ciuda erodării încrederii în presă, oamenii apelează la sursele de încredere, când vor cu adevărat să afle ce se întâmplă în lume. Un asemenea exemplu e postul Vocea Americii, cu filiale în toate regiunile cu probleme.

Amanda Bennett e al 29-lea director al postului Vocea Americii şi doar a treia femeie care ocupă această funcţie în istoria instituţiei. Crede cu tărie în viitorul presei şi dă ca exemplu cotidianul britanic The Guardian. Acesta a reuşit să îşi echilibreze cheltuielile, după ce a făcut un apel la cititori să doneze bani. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL