Singurul fruct care te scapă de cancer, diabet și bolile de inimă. Descoperirea cercetătorilor

Wednesday, 04 April 2018, 09:58 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Iată niște vești foarte bune pentru iubitorii de guacamole. Oamenii de știință ne sugerează că ar trebui ca din dieta noastră să nu lipsească fructul avocado și dacă se poate să-l consumăm zilnic ar fi perfect. Cercetătorii susțin că proprietățile fructului avocado ne ajută să reducem riscul îmbolnăvirii sindromului metabolic, care provoacă boli precum diabetul sau a bolile de inimă.

Avocado, medicamentul natural

Studiul a fost realizat de către o echipă de cercetători iranieni și publicat în Jurnalul Phytotherapy Research. Oamenii de știință au concluzionat că avocado aduce numeroase beneficii organismului uman, iar printre acestea sunt enumerate nivelul colesterolului LDL (rău) și colesterolului HDL (bun), triglicerinele, totalul colesterolului și al fosfolipidelor. Avocado conține foarte puține calorii și reduce pofta de mâncare: 150 de grame de fruct conține 230 de calorii, trei grame de proteine, 12 grame de carbohidrati și 21 de grame de grasime, 10 grame de fibre, adica 40% din necesarul zilnic, 30 de miligrame de vitamina K, practic 40% din doza zilnică necesară, 14 miligrame de vitamina C, 700 de miligrame de potasiu, adică 20% din doza zilnică necesară, vitamina B6, 0,18 grame de omega 3, 2,44 grame de omaga 6, toti aminoacizii esentiali, acid oleic, acid folic.

"Avocado acționează ca și hipolipemiantele, antihipertensivele, antidiabeticele, medicamentele anti-obezitate, terapia antitrombotică, antiaterosclerotic", au menționat autorii studiului, care recomandă consumarea fructului avocado cel puțin o dată pe zi.   

Sursa: elli.roAdaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE