Şeful Consiliului Fiscal: Statul tratează altfel companiile de stat faţă de cele private

Friday, 19 September 2014, 09:22 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"Statul tratează altfel com­paniile de stat faţă de companiile private, ceea ce nu este de tolerat. Dacă o companie de stat nu plă­teş­te datoriile la buget, de ce o companie privată ar plăti?", a declarat şeful Consiliului Fiscal, Ionuţ Du­mitru.

Preşedintele Consi­liului Fiscal apreciază că statul ar trebui să dea un semnal având un tratament echitabil faţă de toţi con­tribuabilii, potrivit ZF.ro.

Companiile de stat au rămas  o povară pen­tru buget şi o frână pentru creşterea eco­nomică. În anii de criză unele dintre „perlele" sta­tu­lui, care deţin monopoluri în pro­ducţia de energie , transportul de gaze sau trans­portul feroviar, au conti­nuat să înre­gistreze pierderi şi să gene­reze arierate.

În ultimii ani s-au înmulţit vocile care au afirmat că întreprinderile de stat au beneficiat de-a lungul timpului de un „regim special" faţă de com­paniile private. Iar insolvenţele nu au contenit să dea bătăi de cap mediului de business, peste 100.000 de firme intrând în incapacitate de plată în anii de criză, în timp ce ponderea celor care şi-au revenit sau au şanse să o facă oscilează în jurul a 5%.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE