Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sebastian Ghiţă poate pierde cauţiunea de 60 milioane de lei

Thursday, 22 December 2016, 22:29 Sursă: REALITATEA.NET

Sebastian Ghiţă va pierde cauţiunea de 60 milioane de lei dacă instanţa supremă va decide arestarea sa, ca urmare a încălcării obligaţiilor controlului judiciar. Conform Codului de procedură penală, instanţa de judecată dispune prin hotărâre confiscarea cautiunii, dacă măsura controlului judiciar pe cauţiune a fost înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive, relatează News.ro.

În cazul lui Sebastian Ghiţă, judecat sub control judiciar pe cauţiune, Poliţia a anunţat deja instanţa supremă că el a încălcat condiţiile controlului judiciar, deoarece nu s-a prezentat când a fost chemat la sediul IPJ Prahova, în 20 decembrie.

Dacă judecătorii de la instanţa supremă decid înlocuirea controlului judiciar cu arestul la domiciliu sau arestarea preventivă, Sebastian Ghiţă pierde cauţiunea.

În 31 martie, procurorii DNA Ploieşti l-au pus sub control judiciar pe cauţiune pe deputatul Sebastian Ghiţă în al patrulea dosar în care acesta este urmărit penal pentru corupţie, cauţiunea fiind stabilită la aproximativ 13 milioane de euro, reprezentând a zecea parte din averea estimată a parlamentarului.

În aprilie 2016, procurorii DNA Ploieşti au admis cererea deputatului Sebastian Ghiţă de constituire a cauţiunii în limita sumei de 59.417.133 lei, după ce parlamentarul a depus garanţii reale imobiliare şi mobiliare asupra mai multor bunuri imobile, bunuri mobile reprezentând echipamente ce aparţin unei societăţi comerciale şi opere de artă, toate în valoare de 86.652.513,50 lei.

În acest al patrulea dosar, Sebastian Ghiţă este acuzat de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, două infracţiuni de dare de mită, şantaj, cumpărare de influenţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL