Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Replica jurnaliştilor la atacurile lui Sebastian Ghiţă la adresa Realitatea TV

Monday, 15 December 2014, 23:53 Sursă: REALITATEA.NET

Replica lui Sebastian Ghiţă a venit dupa ce Cozmin Gusa acuzase, intr-o declaratie pentru Reporter Virtual, "presiuni greu de imaginat ale cuplului Ponta - Ghiță".

"Cred ca dansii santajeaza si preseaza judecatori, functionari ANAF, administratori judiciari pentru a obtine avantaje in fata competitiei (...) Din acest moment, voi incepe sa fac plangeri la Consiliul National al Audiovizualului, la CSM in legatura cu judecatorii, catre parchet in legatura cu celelalte persoane implicate in jaful de zeci de milioane de euro de la Realitatea TV", a declarat Sebastian Ghita, pentru HotNews.ro.

Vezi răspunsul lui Rareș Bogdan.

În replică Rareș Bogdan a declarat în cadrul emisiunii Jocuri de Putere, că Sebastian Ghiță are ”tupeu de borfaș”,  făcând referire la acuzațiile lansate:

”În curând, toți cei care au furat din bani publici vor da socoteală, nu se va ține cont de acuzațiile lansate de Sebastian Ghiță. Aceste tupeu de borfaș pe care îl are acest individ, Sebastian Ghiță(..) Cozmin Gușă a dat o declarație pentru ”Reporter Virtual”, a vorbit despre avanasarea mea in post de director general, nu am grade, a vorbit despre anul 2014 care a fost unul greu pentru piața media”.

Realizatorul Jocuri de Putere a mai precizat, ca răspuns la acuzațiile lui Ghiță referitoare  la presiuni asupra judecătorilor, că acestea sunt nefondate, argumentând că el nu cunoaște judecători: 

”Tupeul omului care a luat milioane de euro din bani publici. Haideți să vă spun declarația lui Sebastian Ghiță. ”Cred ca dansii santajeaza si preseaza judecatori, functionari ANAF, administratori judiciari pentru a obtine avantaje în fața competiției”. Sunt jurnalist, nu aveți ce să îmi faceți, doar aroganța și prostia v-au închis șansele să conduceți România, și mă bucur pentru asta. Acest om vorbește despre datorii(..) Domnule, eu le plătesc. El vorbeșe de datoriile istorice pe care le are Realitatea, pe care le a condus-o 1 an de zile. Cel mai grav este ca m-a acuzat ca presez judecatori. Și eu nu cunsoc judecători. Nu am numere de telefon. Singurul pe care il cunosc, este Cristi Danileț, pe care l-am înjurat acum 2 ani. Mi-am cerut scuze”, a spus Rareș Bogdan. 

”Mă miră tupeul acestui individ.(...)Eu nu cred ca Sebastian Ghiță are vreo legătură cu Serviciile Secrete”, a mai afirmat Rareș Bogdan.

Jurnaliştii invitaţi luni seară la emisiunea Jocuri de Putere au vorbit despre contractele lui Sebastian Ghiţă.

"Conform datelor publice de pe e-licitatie.ro, domnul Sebastian Ghiţă a castigat contracte, în prioada 2007-2014, de 1 mld euro. Conform unor actori din piata de IT, contractele câştigate de Ghiţă şi de interpuşii lui sunt de fapt de o valoare de zece ori mai mare", a explicat jurnalistul STELIAN NEGREA.

Jurnalistul Ovidiu Marincea a reamintit de dosarul Loteria, care i-ar putea aduce probleme lui Ghiţă.

"Sa-i spunem domnului Ghita că vine dosarul Loteria. Un prieten de-al dumneavoastră s-a decis sa vorbeasca. Şi e rau", a avertizat Marincea.

La rândul său, jurnalistul Alex Căutiş a subliniat că Ghiţă a preluat multe din afacerile unom oameni investigaţi "abuziv" de DIICOT.

"Mare parte din actiunile Blue Air au ajuns la Sebi Ghita. Multe din afacerile unor oameni carora li s-au facut dosare in mod abuziv de către DIICOT-ul acesta care era controlat de Alina Bica au ajuns sa fie la Sebi Ghita. E foarte ciudat. Deci Sebi Ghiţă prelua afacerile celor care erau scosi din joc", a explicat Căutiş.

Rareş Bogdan a explicat la rândul său că Realitatea TV a fost supusă în campanie unor presiuni uriaşe.

"Au fost presiuni uriase in ziua votului, in 16, Realitatea a dat inca de la 6 imagini live cu ce se intampla. Astazi ei cauta razbunare in orice chip. Saptămâna trecuta l-au chemat pe Niţu (Tiberiu Niţu, procurorul general), fă dosare, faci orice, trebuie sa dispara, ca altfel cadem. De ce le e frica - pt ca aici se spune adevarul, la Realitatea TV", a spus Rareş Bogdan. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL