Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sebastian Ghiță, afaceri privilegiate cu statul. Cum a încasat 50 milioane euro de la STS

Wednesday, 03 May 2017, 10:13 Sursă: REALITATEA.NET

Firmele controlate direct sau prin interpuși de fostul deputat PSD Sebastian Ghiță au încasat peste 50.000.000 euro de la Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

Primele contracte au fost câștigate în guvernarea Tăriceanu și au explodat în mandatul premierului Boc. Banii au ajuns în conturile unor firme acuzate de procurorii anticorupție de spălare de bani și trafic de influență, scrie Romania Libera.

Una dintre firmele care a lucrat pentru serviciul special, 2k Telecom, a negociat achiziționarea unui soft spion (care poate intra în orice calculator sau telefon mobil) de la o controversată firmă italiană.

Per total Sebastian Ghiță ar fi încasat peste 50.000.000 euro de la STS, prin pixul generalului Marcel Opriș

Caracatița economică a lui Ghiță. Sume uriașe primite de la Dragnea când era ministrul Dezvoltării

Instituția care a trimis cei mai mulți bani în conturile firmelor lui Sebastian Ghiță este Agenția Națională de Cadastru, aproximativ 55 milioane de euro.

Din această sumă, 46 de milioane de euro au fost încasate cu girul lui Liviu Dragnea pe când era ministrul al Dezvoltării Regionale. Banii pe care Ghiță i-a luat de la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate imobiliară s-au dus în conturile firmelor Asesoft, Teamnet și XOR-IT, toate deținute într-un fel sau altul de fostul deputat până de curând.

Sebastian Ghiță - un personaj care, până nu demult, se putea lăuda cu protecția celor mai înalți demnitari români. Inclusiv a șefi lor serviciilor secrete, alături de care își petrecea vacanțele.

Azi, se află într-o închisoare din Serbia, în așteptarea extrădării. Acuzațiile împotriva lui sunt deocamdată minore în comparație cu anvergura caracatiței economice pe care a coordonat-o.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL