Coronavirus - România: 18283 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Se anticipează noi scumpiri până la Paște. Care sunt așteptările în economia reală

Wednesday, 28 February 2018, 12:41 Sursă: REALITATEA.NET

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat, pentru intervalul februarie-aprilie, tendinţă de creştere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +13%).

” Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +27%)”, se arată în comunicatul INS.

În cadrul anchetei de conjunctură, managerii din industria prelucrătoare preconizează o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +9%).

”Pentru activitatea de fabricare a produselor din tutun se estimează cel mai ridicat nivel al soldului conjunctural, respectiv +36%. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere în următoarele trei luni (sold conjunctural +16%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -1% pe total industrie prelucrătoare”, se mai arată în comunicat.

Soldul conjunctural indică percepţia managerilor asupra dinamicii unui fenomen. Aceasta nu trebuie însă confundată cu ritmul creşterii sau scăderii unui indicator statistic. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL