Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

SCHEMA GHIŢĂ-COSMA-BERNA. Zeci de milioane de lei, viraţi către firme fantomă

Tuesday, 02 September 2014, 09:31 Sursă: REALITATEA TV

Circuitul banilor a fost foarte bine gândit. Firma Coneco Serv ar fi trimis peste 5 milioane şi jumătate de lei în conturile a patru companii fantomă.

Banii ar fi provenit însă de la firmele holdingului Asesoft, controlat de cumnatul şi fratele lui Sebastian Ghiţă. Cinci societăţi din cadrul Asesoft ar fi transferat, anul trecut, peste 10 milioane de lei în conturile Coneco Serv.

Şi omul de afaceri Theodor Berna ar fi "cotizat'' la societăţile comerciale fantomă. În perioada 2012-2013, peste 30 milioane de euro ar fi ajuns în conturile celor patru firme suspecte.

Potrivit jurnaliştilor de la Hotnews, peste 90 de milioane de lei ar fi ajuns în total la societăţile fantomă, conduse în acte de câţiva cetăţeni sârbi.

Procurorii au descoperit că Berna, aflat acum în arest preventiv, ar fi făcut afaceri şi cu Marcel Păvăleanu, fost angajat în Secretariatul General al Guvernului, şi cu afaceristul Răzvan Alexe, un apropiat al deputatului PSD Vlad Cosma.

Anchetatorii au stabilit că banii erau plimbaţi prin mai multe societăţi, până ajungeau în buzunarele anumitor persoane cu influenţă în mediul politic şi în lumea interlopă.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL