Decizie de ultimă oră în procesul lui Victor Ponta

Monday, 09 September 2019, 13:21 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Dosarul dosarul Turceni-Rovinari, în care sunt judecați Victor Ponta și Dan Șova și care a fost amânat pentru 7 octombrie, în așteptarea motivării deciziei CCR pe tema completurilor de 3 judecători.

Decizia Curții Constituționale pe tema completurilor specializate de 3 judecători duce la amânarea unui nou dosar la instanța supremă. Este vorba despre dosarul dosarul Turceni-Rovinari, în care sunt judecați Victor Ponta și Dan Șova și care a fost amânat pentru 7 octombrie, în așteptarea motivării deciziei CCR.
 
Aceeași decizie a fost luată luni și în procesul în care fostul deputat PSD Sebastian Ghiță, fugar în Serbia, este acuzat că i-ar fi dat mită fostului primar al Ploieștiului Iulian Bădescu.
 
Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis luni amânarea judecării dosarului Turceni-Rovinari deoarece Curtea Constituțională nu a motivat decizia pe completurile specializate și au stabilit următorul termen pentru 7 octombrie, când vor fi audiați doi martori, scrie Mediafax.
 
ICCJ a amânat dosarul având în vedere decizia Curții Constituționale din 3 iulie potrivit căreia există un conflict între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție pe completurile de 3 judecători. Președintele completului de judecată a anunțat că așteaptă motivarea Curții.
 
Aceeași decizie a fost luată luni și în procesul în care fostul deputat PSD Sebastian Ghiță, fugar în Serbia, este acuzat că i-ar fi dat mită fostului primar al Ploieștiului Iulian Bădescu. Și în acest caz procesul a fost amânat pentru 7 octombrie, în așteptarea motivării deciziei Curții Constituționale privind completurile de 3 judecători specializate în fapte de corupție.

 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri