Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Satele româneşti, LUATE CU ASALT de marile reţele de supermarket

Wednesday, 02 July 2014, 09:11 Sursă: REALITATEA.NET

După ce au acoperit zona urbană cu peste 1.300 de hiper şi supermarketuri, magazine de tip discount, de proximitate şi cash&carry, deschise inclusiv în cartierele mici, la parterul blocurilor sau pe străduţele înguste din oraşe, reţelele comerciale internaționale atacă (mai nou) şi zona rurală, scrie Capital.ro.

Printre primii care au mutat câmpul de luptă dintre comerţul modern şi cel tradiţional în oraşele sub 20.000 de locuitori, în sate şi în comune sunt francezii de la Carrefour, cel mai mare operator de hipermarketuri, care tocmai au lansat o „franciză pentru zona rurală şi periurbană", după cum se exprimă Andreea Mihai, directorul de marketing al grupului.

Retailerul a deschis deja şase magazine sub brandul Contact - „un format de proximitate care joacă rolul magazinului universal de pe vremuri, având o sortimentaţie largă, dar nu cu multe branduri şi varietăţi pentru aceeaşi categorie de produs", potrivit Andreei Mihai -, în localităţile Hărman (judeţul Braşov), Mizil (Prahova), Iveşti (Galaţi), Hârşova (Constanţa), Feteşti (Ialomiţa) şi Pechea (Galaţi).

Şi nu sunt singurii care s-au aventurat în astfel de zone: câteva din cele peste 300 de magazine ale Mega Image, cea mai extinsă rețea de comerț modern din România, sunt deschise în localităţi din judeţele din împrejurimile Bucureştiului sau în zone turistice ca Bran, Buşteni sau Zărneşti.

De ce acest interes pentru terenul de joacă al micilor comercianţi? Estimările din vremurile bune ale retailului vorbeau despre faptul că marile reţele şi-ar putea încetini ritmul de investiţii în noi hiperlocaţii abia prin 2015. Criza avea să însemne însă şi stoparea bruscă a creşterilor din retail. Şi cum să te mai extinzi atunci, dacă nu printr-un nou concept de magazine, adaptat noilor condiţii şi obiceiuri de consum? Mai multe...


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL