S-a vândut cel mai mare parc logistic din România

Monday, 02 February 2015, 11:12 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

P3 Logistic Parks, investitor specializat, dezvoltator și manager de proprietăți europene de logistică, a finalizat procesul de achiziție a două parcuri logistice în Polonia și unul în România, de la fondul austriac de investiţii CA Immobilien AG, se spune într-un comunicat de presă al P3.

Tranzacția, care include aproape 165 de hectare de terenuri pentru noi dezvoltări, crește portofoliul logistic al P3 la 2.9 milioane de m2 și poziționează compania în topul celor mai mari dezvoltatori de spații logistice din Europa.

P3 este acum unul dintre cei mai mari operatori de parcuri logistice din România, care este o piață emergentă și un important hub logistic pentru piața europeană de producție.

P3 deține 141 de depozite în nouă țări, stabilindu-și o platformă pan-europeană care se întinde de la Madrid până la București. P3 deține, de asemenea, unul dintre cele mai mari portofolii de teren din Europa, cu targetul de a dezvolta 1,6 milioane m2 de noi spații de depozitare în Europa.

Proprietățile achiziționate de la CA Immobilien sunt:

- Parcul logistic din Blonie cu o suprafață de 177.000 m2, care se află la 30 de km vest de centrul Varșoviei. Printre chiriași se numără Bayer, IBM, Orange, Triumph și retailerul online Allegro, ceea ce reflectă atractivitatea parcului pentru marii retaileri care caută spații în proximitatea capitalei poloneze. Această proprietate dispune de 17 ha de teren pentru noi dezvoltări.

- Parcul logistic de lângă Piotrkow, în centrul Poloniei, care oferă 75.000 m2 de spații, are legături directe cu Varșovia, Wroclaw și Katowice și este situat pe un teren de 120 ha, cu potențial pentru alte noi dezvoltări. Kühne & Nagel, FM Logistic și InPost sunt cei mai mari chiriași ai parcului.

- Parcul logistic din București, cu o suprafață de 215.000 m2 de spații, închiriate aproape în totalitate, plus 40 ha de teren pentru noi dezvoltări. Acesta este un centru major pentru furnizorii de servicii de logistică (companii 3PL) datorită accesului către autostrada A1 și către șoseaua de centură a orașului, plus terminalul intermodal de cale ferată pentru transport de mărfuri – parte componentă a Coridorului IV Pan European. Accesul facil către centrul Bucureștiului atrage clienți din e-commerce, cum ar fi eMag, unul dintre cei mai mari retaileri online, precum și companii multinaționale cum ar fi Carrefour, Tibbett Logistics, Gebrüder Weiss sau Interbrands.

 


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE