Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rușii de la Gazprom au bătut palma cu austriecii de la OMV, care dețin Petrom. Ce troc vor face

Wednesday, 14 December 2016, 15:40 Sursă: REALITATEA.NET

În urmă cu peste jumătate de an, în mai multe publicații din România au apărut știri "pe surse", potrivit cărora OMV ar intenționa să efectueze un schimb de active cu Gazprom, o parte din aceste active urmând a fi situate în România, potrivit profit.ro.

OMV și Petrom au infirmat categoric zvonurile, noul CEO al companiei austriece, Rainer Seele, efectuând și o vizită în România, unde a ținut o conferință de presă, reiterând că schimbul de active dintre OMV, acționarul majoritar al OMV Petrom, nu vizează active din România, ci active ale OMV din Marea Nordului și Marea Norvegiei.

Miercuri, Comitetul de Supraveghere al OMV a aprobat schimbul de active cu Gazprom care confirmă declarațiile CEO-ului Rainer Seele.

Grupul energetic austriac OMV a anunţat miercuri semnarea unui acord de bază cu grupul rus Gazprom cu privire la schimbul unor active, acord semnat de preşedintele Gazprom, Alexey Miller, şi directorul general de la OMV, Rainer Seele, informează un comunicat de presă al acţionarului majoritar de la OMV Petrom.

Potrivit termenilor acordului, Gazprom va primi o participaţie de 38,5% din acţiunile companiei OMV (NORGE) AS, o companie concentrată pe explorarea şi producţia de petrol în Norvegia.

În schimb, OMV va primi o participaţie de 24,98% la un proiect destinat dezvoltării blocurilor 4 şi 5 ale formaţiunii Achimov, parte a zăcământului de petrol, gaz şi condensat Uregoy din Siberia. Acordul depinde de semnarea documentelor finale şi aprobarea organismelor de reglementare, scrie Agerpres.

'Semnarea acestui acord de bază este un nou pas în dezvoltarea unui parteneriat de durată între OMV şi Gazprom. Prin acest acord, OMV a pus bazele pentru a-şi atinge una din cele mai importante obiective strategice. Acest proiect ne va creşte în mod substanţial baza de rezerve', a declarat directorul general de la OMV, Rainer Seele.

'Practic, parametrii de bază ai acordului au fost stabiliţi. Intenţionăm să convenim şi să semnăm documentele finale până la mijlocul lui 2017', a spus la rândul său Alexey Miller.

În luna februarie a acestui an, OMV a anunţat că Rusia va fi noua regiune cheie pentru dezvoltarea grupului, alături de Emiratele Arabe Unite şi Iran. În prezent, producţia OMV se bazează în mare parte pe zăcămintele mature din Austria şi România, iar în următorii patru ani grupul trebuie să-şi dubleze rata de înlocuire a zonelor de producţie până la 100%.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL