Coronavirus - România: 5467 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rompetrol, prins într-o încâlceală de memorandumuri. Anunț de ultimă oră de la KazMunayGas

Tuesday, 22 December 2015, 11:04 Sursă: REALITATEA.NET

KMG International a anunţat, săptămâna trecută, printr-un comunicat, că a fost încheiat un memorandum de înţelegere între KazMunayGas şi CEFC, pentru crearea şi dezvoltarea la nivel internaţional a unui parteneriat strategic în sectorul de petrol si gaze.

Totodată, KMG International își reconfirmă într-un comunicat de presă angajamentele pe care și le-a asumat prin memorandumul de întelegere încheiat cu Guvernul României, grație căruia Executivul condus la vremea aceea de Victor Ponta a șters datorii istorice de 400 mil. dolari.

KMG International a reconfirmat angajamentele faţă de Guvernul României privind fondul de investiţii şi participarea la privatizarea a 27% din Rompetrol Rafinare, în contextul în care grupul KazMunayGas discută un parteneriat cu o companie chineză care a propus să preia acţiuni la KMG International.

KMG International, fostul grup Rompetrol, a făcut aceste precizări pe fondul intenţiei producătorului naţional de petrol şi gaze din Kazahstan, KazMunayGas, de a dezvolta la nivel internaţional un parteneriat strategic cu CEFC (China Energy Company Limited).

"Ne menţinem cu fermitate toate angajamentele, inclusiv realizarea unui fond de investiţii cu o capitalizare iniţială de 150 milioane dolari şi un nivel total al activelor de până la 1 miliard dolari, în funcţie de condiţiile de piaţă în perioada investiţională de 7 ani, precum şi participarea cu o ofertă de 200 milioane dolari la privatizarea a 26,7% din acţiunile deţinute de statul român în cadrul Rompetrol Rafinare", se arată în comunicatul KMG International.

Oficialii precizează că KMG International a identificat deja o serie de proiecte profitabile pentru fondul de investiţii, între care extinderea reţelei de benzinării pe piaţa locală, realizarea unei centrale de cogenerare pe platforma Petromidia, precum şi continuarea investiţiilor în activităţile de explorare.

Acestea ar crea aproximativ 2.000 de locuri de muncă în diverse stadii ale proiectelor, potrivit reprezentanţilor companiei, citați de Mediafax.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL