Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rompetrol le vinde chinezilor afacerea deţinută în Franţa

Monday, 28 September 2015, 10:53 Sursă: REALITATEA.NET

KMG International (fostă Rompetrol Group) a semnat un acord cu grupul chinez CEFC China Energy pentru vânzarea unui pachet de 51% din acțiunile distribuitorului francez de carburanți Dyneff, tranzacția, a cărei valoare nu a fost dezvăluită, urmând să fie perfectată până la finele anului.

"Acordul va intra în vigoare până la finele anului, după îndeplinirea unor condiții stabilite anterior", se arată într-un comunicat al Dyneff, care este deținută integral de KMG International din 2009.

KMG International va păstra diferența de 49% din acțiunile Dyneff. Distribuitorul de carburanți, cu operațiuni în Franța și Spania, a obținut recent autorizația pentru furnizarea de gaze naturale pe piața franceză.

Acordul reprezintă prima tranzacție între subsidiara din România a kazahilor de la KazMunayGaz și grupul chinez CEFC și ar putea deschide drumul către o cooperare de lungă durată între China și Kazahstan, potrivit comunicatului citat de Profit.ro.

Rompetrol a preluat Dyneff, cel mai mare distribuitor independent de produse petroliere din Franța, la finalul anului 2005. Valoarea tranzacției s-a situat în jurul cifrei de 120-125 milioane euro.

Achiziția a fost finanțată atât din resursele proprii ale Rompetrol, cât și printr-un credit contractat de la Societe Generale.

Anul trecut, Dyneff a avut o cifră de afaceri de 1,88 miliarde euro și vizează, pentru 2015, majorarea acesteia la aproape 2,3 miliarde euro. Compania are sediul central în Montpellier. Până anul trecut, Dyneff a fost condusă de Cătălin Dumitru, care ulterior a fost numit vicepreședinte al grupului Rompetrol.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL