Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ROMÂNIA SUB APE. BILANŢ SUMBRU în GORJ: "Erau disperaţi, plângeau! Nu au mai văzut aşa ceva din 60"

Wednesday, 30 July 2014, 15:43 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Gorj, Mihai Avramescu, au mai fost inundate 90 anexe gospodărești, 8 obiective socio-economice, 13 poduri și 18 podețe și 17 punți pietonale, 45.68 km de drum comunal, 52.45 km de drum forestier, 88.3 ha teren arabil și 64.6 ha pășuni și fânețe, 23 ha pădure, 9 fântâni, 8 stâlpi de electricitate, 1 km rețele de alimentare cu apă/canalizare.

"ISU Gorj a intervenit pentru salvarea a trei persoane izolate în comuna Bengești Ciocadia, sat Perești, salvarea unor persoane blocate în casă din comuna Polovragi, sat Racovița, salvarea a două persoane izolate între două cursuri de apă din comuna Crasna, salvarea a altor 30 persoane, bunuri materiale și animale din Valea Gilortului, oraș Novaci și evacuarea persoanelor din Valea Gilortului", a precizat Mihai Avramescu.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, a declarat miercuri, la Novaci, că, împreună cu prefectul Alin Văcaru au constituit comisia de evaluare a pagubelor produse de inundații. Acesta a mai afirmat că la nivel județean nu au mai fost întâlnite astfel de evenimente.

"Am constituit împreună cu prefectul județului Gorj comisia de evaluare a pagubelor produse de aceste inundații pe care nu le-am mai întâlnit la nivelul județului și nimeni nu a mai găsit date din timp cu un debit atât de mare al râului Gilort. (...) Avem o evaluare, un inventar al obiectivelor distruse, pagubă importantă este și drumul de la Albeni-Câmpu Mare — Prigoria ca urmare a distrugerii în totalitate a podului de la Albeni care trebuie reconstruit.

La Crasna, pe DJ 661, spre Săcelu, pe 50 de metri, jumătate din calea rutieră a drumului este distrusă și se fac evaluări. La Crasna se asigură circulația pe jumătate din drum, la Albeni, fiindcă nu se mai poate circula pe podul acela, ruta ocolitoare este cea de la Prigoria — Albeni — Bengești și ieșim în drumul național Râmnicu Vâlcea — Târgu-Jiu", a spus Ion Călinoiu.

„Oamenii nu au mai văzut aşa ceva din anii 1964-1965. Erau disperaţi, plângeau. A fost o viitură extremă, care a dus cu ea pietre, buşteni şi care a avut între trei şi cinci metri. Cantitatea de precipitaţii a fost uriaşă. (…) Primiserăm o avertizare de cod portocaliu, aşa cum am mai primit şi altădată şi nu s-a întâmplat nimic. Însă pe la orele 10:30-11:00 s-a pornit urgia, iar vârful s-a înregistrat în jurul orelor 14:00-14:30. Ne-am luat măsurile de precauţie, dar nu ne-am aştept la un fenomen meteo imediat, de o asemenea intensitate”, a explicat primarul oraşului Novaci, Dumitru Leuştean, scrie gorjexclusiv.ro.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL