Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rectificarea bugetară mușcă din pensiile speciale și limitează călătoriile cu trenul

Monday, 15 July 2019, 07:58 Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul Finanţelor ia în calcul posibilitatea impozitării pensiilor speciale. Şi totodată, propune că studenţii să-şi primească bursele pe durata vacanţei de vară, doar dacă au un job.

De asemenea, Eugen Teodorovici vrea să limiteze călătoriile gratuite cu trenul. Statul ar urma să asigure doar 12 călătorii gratuite cu trenul.

Opoziţia susţine că Guvernul pregăteşte terenul pentru a impune o serie de măsuri de austeritate, însă ministrul Finanţelor neagă acest lucru. Susţine că la bugetul de stat sunt bani, însă trebuie să fie luate măsuri pentru a eficienţiza cheltuirea banului public.

La rectificarea bugetară, Guvernul a promis că va aloca bani în plus pentru Primaria Capitalei, dat şi pentru primăriile de sector.

Se caută soluţii şi pentru primarii din ţară, care au atras atenţia că vor intra în faliment. Aceştia i-au transmis o scrisoare lui Eugen Teodorovici în care îi aduc la cunoştinţă soluţiile pe care le-au identificat pentru a acoperi găurile din bugetele locale.

Miercuri, ar urma să aibă loc o întâlnire între primarii din ţară şi ministrul Finanţelor Publice.

Nu este exclus ca această rectificare bugetară să fie însoţită de concedieri în rândul bugetarilor.

Întrebat dacă are în vedere o majorare a ţintei de deficit, ministrul Finanţelor a răspuns că nu s-a luat acest subiect în discuţie şi se rămâne pe deficitul asumat, de 2,76%.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL