Realitatea TV, atacată de clientela PSD. Cât costă operaţiunea şi cine sunt executanţii?

Thursday, 26 July 2018, 16:56 Sursă: REALITATEA TV

Guvernarea PSD este plină de coincidențe. Fie că vorbim despre legile Justiției și condamnarea șefului PSD, fie că vorbim de subvenționarea clientelei politice și atacurile la adresa Realitatea TV. Un astfel de exemplu ar fi ingineriile financiare din jurul firmelor controlate de famila Păunescu şi Elan Schwrtzenberg.

Adaugă părerea ta

Anul acesta, la mijlocul lunii ianuarie, statul român a făcut o plată către Dac Air. O firmă „zombie", activă în România, dar cu un acționar majoritar, controlat de Elan Schwrtzenberg, radiată în Statele Unite. Peste 3 milioane de euro au intrat în conturile companiei pe baza unor afaceri eșuate cu statul român, mai exact Bancorex. Pe vremea aceea Dac Air era controlată de George Păunescu.

Curat coincidență, după doar o lună de la efectuarea plății de către guvernul PSD, postul TV B1, controlat de Bobby Păunescu, începea atacurile la adresa Realitatea TV, chiar prin „VOCEA" lui Elan Schwartzenberg. Adică un fugar, dat în urmărire generală de statul român, dar și cel care a inventat, în aniii 2010-2011, o datorie pe care ar avea-o Realitatea TV. Bobby Păunescu, actualul acționar al B1TV, este fiul lui George Păunescu, cel care a inventat Dac Air şi a pus bazele postului TV, la începutul anilor 2000 .

Și poate pentru că prima coincidență nu a fost suficientă, studiourile Buftea, patronate de Bobby Păunescu, care au probleme financiare grave, au beneficiat şi ele de bunăvoinţa guvernului PSD: la începutul primăverii, statul a anunţat că e dispus să acorde subvenţii pentru firmele străine turnate în România. Era vorba de alte câteva milioane de euro, bani meninţi să resusciteze afacerile familiei Păunescu.

Așa că atacurile la adresa Realitatea TV au fost reluate. Zilele trecute, la bilanțul de 6 luni, Viorica Dăncilă, chiar premierul României, s-a lăudat cu acest fapt. Mai exact cum salvează guvernul industria cinematografică și cum îi plătește pe creditorii studiourilor Buftea.

Iar câtă vreme guvernarea PSD își va satisface clientela este evident că șirul COINCIDENȚELOR va continua să se manifeste și la B1 TV.