Coronavirus - România: 29620 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Război total Klaus Iohannis - Viorica Dăncilă: "Solicit demisia premierului, nu face faţă" (VIDEO)

Friday, 27 April 2018, 11:14 Sursă: REALITATEA.NET

Premierul României nu face față funcției, transformă guvernul într-o vulnerabilitate pentru țară și preferă să execute ordinele venite de la partid. Sunt acuzații fără precedent venite de la Klaus Iohannis pentru Viorica Dăncilă.

mai mult, șeful statului afirmă că îi retrage încrederea acordată și îi cere demisia premierului.

"Ar fi trebuit să am o întâlnire la ora 11.00 cu doamna Dăncilă. Acea întâlnire nu s-a mai ţinut, dar asta n-are nicio importanţă şi nu schimbă cu nimic lucrurile pe care am intenţionat să le comunic astăzi românilor. Întâlnirea urma să aibă ca tema centrală conflictul intre guvern şi PSD, BNR pe cealaltă parte”, a spus Iohannis.

Președintele a insistat și pe tema explozivă a mutării ambasadei României la ierusalim. 

Rareş Bogdan, reacţie dură după ce Iohannis i-a cerut demisia lui Dăncilă 

”Săptămâna trecută în Guvern s-a discutat un document secret, un memorandum secret pe politică externă. Asta a fost o mare greşeală, fiindcă în politică externă dacă vorbim de documente secrete trebuia să fie consultat preşedintele, lucru care nu s-a întâmplat. În Constituţie, în toate deciziile se statuează şi se ştie că este nevoie, în interesul României, de o consultare instituţională între premier şi preşedinte, că este nevoie, în interesul României, nu în interesul cuiva particular ca autorităţile publice să colaboreze loial. Aceste lucruri nu au fost înţelese de doamna Dăncilă. Doamna Dăncilă spunea aşa: jur să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor… suveranivatea independentţa teritorială. E jurământul pe care îl depunem noi şi apoi obţine demnităţi publice. Asta înseamnă nu doar că se respectă ad literam Constituţia, legile ţării, ci şi principiul colaborării loiale, deciziile CCR. Toate acestea în interesul României şi al românilor. Doamna Dăncilă a preferat să execute ordinele venite de la partid", a explicat Iohannis.

”Eu retrag încrederea doamnei Dăncilă. Pe 29 ianuarie guvernul a fost investit. Au trecut aproximativ trei luni de atunci, după care pot să trag o concluzie. Doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de premier al României şi transformă guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea, solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de premier", a spus preşedintele Iohannis. 

Prima reacție șoc din PSD după atacul violent al lui Iohannis. ”Nimeni nu-și va da demisia” 

Nu este prima dată când preşedintele Klaus Iohannis cere demisia unui premier.

În iunie 2015, şeful statului a solicitat demisia lui Victor Ponta, după ce DNA a anunţat că procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de premier. Victor Ponta a anunţat la foarte scurt timp că nu se va retrage din funcţie. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL