Un eurodeputat PSD vrea amenzi de 15.000 de euro și închisoare pentru protestatarii "agresivi"

Friday, 17 August 2018, 17:42 Sursă: REALITATEA.NET

Un europarlamentar PSD vrea amenzi de 15 mii de euro și un an de închisoare pentru protestatarii agresivi. Ioan Mircea Pascu NU propune și pedepse mai mari pentru jandarmii care lovesc oameni fără motiv.

Adaugă părerea ta

Ioan Mircea Pașcu se întreabă, pe internet, dacă poate depune cineva și la noi o lege pe modelul celei din Franța. Nu acum, ci la toamnă, când parlamentul își reia activitatea. Scopul unui asemenea act normativ ar fi, cităm, "mai multă claritate la protestele viitoare".

Eurodeputatul nu propune și pedepse mai mari pentru jandarmii care lovesc oameni fără motiv. După mitingul diasporei 450 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale.

"Cum arătam, în Franţa amenda este de 15.000 euro iar termenul de închisoare, de 12 luni pentru ultragierea unui agent. Poate introduce cineva repede, la începutul sesiunii parlamentare din toamna asta, un asemenea text (sumele pot fi calculate, desigur, în lei), ca sa existe mai multă claritate la "protestele viitoare", ca aşa sugerează chiar unii dintre adepţii protestelor!?", a scris europarlamentarul PSD, Ioan Mircea Paşcu, pe Facebook.

Într-o altă postare făcută de Paşcu în urmă cu câteva zile, europarlamentarul PSD explică amenzile care se aplică în Franţa pentru persoanele care au comportament violent sau ultragiază forţele de ordine.

"Iata pedepsele din Franţa afişate pentru delicte ca cele săvârşite de unii dintre "protestatarii" diasporeni, vineri 10 August 2018. Faceţi comparaţie cu pretenţiile lor cum ca au fost "deranjaţi" de gazele lacrimogene. Delictul comportamental, 7.500 euro 6 luni de închisoare, delictul de a fugi de un agent, 7.500 euro şi 2 luni de închisoare, iar ultragierea unui agent, 15.000 de euro, 12 luni de închisoare! În niciun caz "plângeri penale" împotriva agenţilor! Dar Franţa este o democraţie învechita, pe când Romania este una de "tip nou", care e mai rea decât sub comunism ...", precizează Ioan Mircea Paşcu pe reţeaua de socializare.