Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Protest, sâmbătă seară, în Piaţa Universităţii, cu 500 de oameni. Au scandat anti-PSD şi pro-Kovesi

Saturday, 30 March 2019, 11:47 Sursă: REALITATEA.NET

Protest anti-PSD, sâmbătă seară în Piața Universității. Protestatarii au promis că rămân în stradă peste noapte și spun că Executivul PSD-ALDE este depăşit de problemele din mai multe domenii, de la Justiție până la Sănătate, Educație și Economie.

Cum a decurs protestul de la Piaţa Universităţii:

UPDATE 22.00: În Piaţa Universităţii au fost, printre alţii, regizorul Stere Gulea, Tudor Chirilă şi mai mulţi membri USR, printre care fostul ministru Vlad Voiculescu.

UPDATE 20.15: Muzicianul Tudor Chirilă se află printre protestatarii din Piața Universității. El a transmis LIVE imagini de la fața locului.

UPDATE 20.00: S-au adunat 500 de oameni. Sursa foto: Inquam Foto.

UPDATE 19.00: S-au adunat sute de oameni în Piaţa Universităţii. Ei scandează "PSD - ciuma roșie!", "Kovesi, Kovesi!" şi "Nu vrem să fim o nație de hoți!".

UPDATE 18.40: Protestatarii intenționează să pornească într-un marș spre sediul DNA, pentru a-și arăta susținerea pentru parchetul anticorupție și față de fosta șefă a instituției, Laura Codruța Kovesi.

UPDATE: În Piața Universității, în jurul orei 18.00, s-au strâns deja 150 de oameni. Unii oameni vor să doarmă peste noapte în Piață.

Jandarmii sunt prezenți în număr mare și au îngrădit zona, pentru a nu permite protestatarilor să ocupe carosabilul.

PSD, pumnul în gura protestatarilor. O nouă lege acordă puteri sporite polițiștilor la manifestații

Lanț uman de la Universitate la sediul DNA

Pe reţelele de socializare, românii au anunţat că vor face un lanţ uman de la Universitate până la sediul DNA, pentru a-şi arăta susţinerea faţă de Laura Codruţa Kovesi.

Proteste sunt anunțate și în alte oraşe din ţară.

Filosoful Mihai Şora a anunţat că în această seară va ieşi în stradă la Timişoara şi le cere românilor să facă același lucru.

”Românii să stea treji, cu ochii deschiși. Să nu stea acasă protestând la televizor în fața pereților care-i înconjoară. Să iasă în spațiul public, să se vadă cât de mulți sunt. Protestez împotriva modului în care e condusă țara”, a mai Șora pentru G4media.ro.

Protestul anunțat de Corupția ucide

”Te așteptam să formam un lanț uman de la Universitate pana la sediul DNA. Cei care apară justiția, care ne apară de efectele nocive ale corupției, cei care aplică legea, trebuie să știe ca suntem solidari cu ei.

Te așteptam să formăm un lanț uman de la Universitate pana la sediul DNA.Ne strângem în Piața Universității la 18:00 și de acolo începem lanțul spre DNA.

La plângerea unui urmărit penal suspectat de corupție, Sebastian Ghiță, proaspăt înființata secție de hartuire a magistraților, blamată de toate organismele țărilor democratice și cu iz bolșevic, a decis punerea sub acuzare și interdicția de a părăsi țara a unui profesionist. A Laurei Codruța Kovesi.

Coincidentă, fix pe ultima sută de metri a posibilei numiri a acesteia în funcția de procuror șef european. Pe merit, asa cum Partidul nu acceptă.

România începe din ce în ce mai mult să arate asa cum era doar în vremurile pe care le consideram apuse.
Jurnaliștilor li se ridică acreditări. Doar pentru nu cantă cum vrea Partidul.
Procurorilor care isi fac treaba li se fabrică dosare. Doar pentru că își fac treaba.

Ce mai urmeaza?

Noi știm ce avem de făcut, noi nu putem rămâne indiferenți. TU?”, menționează un mesaj de pe pagina de Facebook a comunității Corupția ucide.

Protest: surpriza PSD pentru manifestanți

În vreme ce românii se pregătesc să iasă în stradă, guvernanții încearcă să le pună pumnul în gură.  

PSD a depus un proiect de lege controversat, care dă puteri sporite poliţiştilor, la protestele de tipul celui de pe 10 august.

Actul normativ este iniţiat de Florin Iordache şi Carmen Dan și conține pasaje dintr-o lege declarată neconstituţională de CCR, după ce a fost contestată de preşedintele Klaus Iohannis.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL