Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Proprietarii Petrom au bătut palma cu rușii de la Gazprom

Friday, 01 April 2016, 16:27 Sursă: REALITATEA.NET

Apar astfel şi primele informaţii oficiale privind schimbul de active despre care se vorbeşte deja de câteva luni. Grupul austriac ar urma să cedeze ruşilor active din Marea Nordului şi din zona platformei continentale norvegiene, iar Gazprom va livra OMV petrol crud, începând chiar din 2016.

Rainer Seele, CEO şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al OMV, s-a întâlnit vineri, la Sankt Petersburg, cu Alexey Miller, preşedintele Gazprom. Cei doi au semnat mai multe acorduri şi memorandumuri tehnice care au rolul de a dezvolta cooperarea strategică dintre cele două companii, potrivit unui comunicat transmis, vineri, de OMV.

Informaţii despre un schimb de active între OMV şi Gazprom au apărut prima dată în luna decembrie a anului trecut în presa austriacă. În luna ianuarie, OMV a precitzat că OMV Petrom nu face obiectul discuţiilor cu Gazprom, iar Ministerul Energiei anunţa că va monitoriza atent schimbul de active dintre austrieci şi ruşi.

OMV a anunţat, vineri, că au fost identificate activele grupului austriac ce ar urma să facă obiectul schimbului de active cu Gazprom. Schimbul de active va include active OMV din Marea Nordului şi de pe platforma continentală norvegiană, a declarat la Sankt Petersburg CEO-ul OMV, Rainer Seele, citat de Reuters.

Miller şi Seele au mai semnat un acord care prevede furnizarea de petrol de către Gazprom către OMV în cursul acestui an. Potrivit Economica.net, reprezentanţii OMV Petrom au declarat că petrolul de la Gazprom nu va fi rafinat în România. "Sutem 100% integraţi şi capacitatea rafinăriei a fost ajustată pentru a procesa petrolul produs în România".


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL