Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Procurorul Negulescu, din nou în vizorul DNA. Se redeschide un dosar clasat

Thursday, 10 May 2018, 12:17 Sursă: REALITATEA.NET

Procurorul Negulescu, zis și ”Portocală”, va fi judecat într-un dosar care fusese clasat inițial de către DNA.

Decizia de redeschidere a investigației a fost luată de judecătorii Curții Supreme."În temeiul art.335 alin.4 Cod de procedură penală, confirmă redeschiderea urmăririi penale dispuse prin ordonanţa nr. 81/II-2/2018 din data de 16.04.2018 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”.

Este vorba despre un dosar deschis în urma unei plângeri depuse de un bărbat cercetat, în trecut, de Negulescu. Bărbatul respectiv este vizat într-un dosar în care este implicat și Sebastian Ghiță.

În jurul lui Mircea Negulescu au apărut mai multe controverse în ultima perioadă. Numele său apare în scandalul falsificării de probe de la DNA Ploiești, acuzații respinse de parchetul anticorupție. În acest dosar, fostul deputat Vlad Cosma a depus plângeri împotriva mai multor procurori de la DNA Ploieşti care, potrivit acestuia, ar fi falsificat probe pentru a-l incrimina pe el şi pe familia sa, Mircea Negulescu fiind unul dintre ei.

Cosma a mai susţinut că toate neregulile pe care le-a constatat au fost deja semnalate în spaţiul public şi în faţa organelor abilitate. ”Am o listă cu 30 de persoane care au depus plângeri şi sesizări împotriva acestui procuror (Mircea Negulescu, n.r.). (...) Din ce am văzut şi eu în presă, toţi spun acelaşi lucru, deşi nu ne cunoaştem. Descriu aceeaşi modalitate de a falsifica probe şi de a incrimina oamenii pe nedrept cu tot felul de mijloace ilegale, din punctul nostru de vedere. Poate lui Negulescu i se par legale. (...) Acestea sunt persoane care au depus diverse plângeri împotriva acestor metode ilegale, persoane care în ultimii doi ani au semnalat atât public cât şi în faţa organelor anumite ilegalităţi. (...) Am depus în plângerea de la Parchetul General, am enumerat dosarele penale în care s-au întâmplat aceste lucruri şi despre care pot să prezint dovezi. Nominal, sunt vizaţi: Sebastian Ghiţă, Victor Ponta, Daniel Savu, Andrei Volosevici. Mai mulţi oameni politici", a mai spus Cosma.

Fostul deputat a depus, la 9 februarie, o plângere împotriva procurorilor Giluela Diaconu, Alfred Savu, Lucian Onea şi Mircea Negulescu, ultimul fiind recent exclus din magistratură. El îi acuză pe procurori de compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituirea de grup infracţional organizat.

Recent, procurorul Negulescu a fost exclus din magistratură pentru abateri disciplinare, dar a contestat decizia în instanță. Negulescu a instrumentat dosarele unor nume grele din politică, precum Victor Ponta, Sebastian Ghiță și Vasile Blaga.

Procurorul "Portocală", audiere surpriză la DNA


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL