Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Procurorul Mircea Negulescu, audiat la Parchetul General

Friday, 06 July 2018, 09:47 Sursă: REALITATEA.NET

Negulescu a mers la Parchetul General și la începutul acestei săptămâni, când a menționat că este pregătit de o eventuală confruntare cu familia Cosma.

Numele procurorului apare în scandalul falsificării de probe de la DNA Ploiești, acuzații respinse de parchetul anticorupție. În acest dosar, fostul deputat Vlad Cosma a depus plângeri împotriva mai multor procurori de la DNA Ploieşti care, potrivit acestuia, ar fi falsificat probe pentru a-l incrimina pe el şi pe familia sa, Mircea Negulescu fiind unul dintre ei.

Cosma a mai susţinut că toate neregulile pe care le-a constatat au fost deja semnalate în spaţiul public şi în faţa organelor abilitate. ”Am o listă cu 30 de persoane care au depus plângeri şi sesizări împotriva acestui procuror (Mircea Negulescu, n.r.). (...) Din ce am văzut şi eu în presă, toţi spun acelaşi lucru, deşi nu ne cunoaştem. Descriu aceeaşi modalitate de a falsifica probe şi de a incrimina oamenii pe nedrept cu tot felul de mijloace ilegale, din punctul nostru de vedere. Poate lui Negulescu i se par legale. (...) Acestea sunt persoane care au depus diverse plângeri împotriva acestor metode ilegale, persoane care în ultimii doi ani au semnalat atât public cât şi în faţa organelor anumite ilegalităţi. (...) Am depus în plângerea de la Parchetul General, am enumerat dosarele penale în care s-au întâmplat aceste lucruri şi despre care pot să prezint dovezi. Nominal, sunt vizaţi: Sebastian Ghiţă, Victor Ponta, Daniel Savu, Andrei Volosevici. Mai mulţi oameni politici", a mai spus Cosma.

Fostul deputat a depus, la 9 februarie, o plângere împotriva procurorilor Giluela Diaconu, Alfred Savu, Lucian Onea şi Mircea Negulescu, ultimul fiind recent exclus din magistratură. El îi acuză pe procurori de compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituirea de grup infracţional organizat.

Recent, procurorul Negulescu a fost exclus din magistratură pentru abateri disciplinare, dar a contestat decizia în instanță. Negulescu a instrumentat dosarele unor nume grele din politică, precum Victor Ponta, Sebastian Ghiță și Vasile Blaga.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL