Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Procurorul general: Suspectăm că olandezul ar fi acționat în mai multe județe

Tuesday, 24 September 2019, 09:18 Sursă: REALITATEA.NET

Bogdan Licu a precizat că procurorii suspectează că olandezul a avut o activitate infracțională mai amplă în România, unde a făcut cel puțin 4 vizite, în mai multe județe.

Procurorul general a precizat că luni a dispus preluarea cauzei la Parchetul general, pentru că există informații că „activitatea infracțională a individului s-a derulat pe mai multe județe".

"E un caz cutremurător. Ancheta se va face pe raza mai multor județe, suspectăm o activitate mai amplă a cetățeanului olandez. Știm de 4 vizite ale lui în România, nu știm încă de complici. A fost în mai multe locuri din țară. Vorbim de o activitate complexă a organelor judiciare, în colaborare cu colegii din Olanda. Ne axăm acum pe traseul acestui individ în România, să identificăm locuri, să identificăm complici, verificăm mai multe piste. Verificăm toate cazurile de dispariție din ultimii 10 ani, controlul va fi finalizat săptămâna viitoare, ar putea să ajute și în acest caz. Nu avem dovada că cetățeanul olandez s-a sinucis, avem doar informații de la colegii olandezi, există un ordin european de anchetă, în interiorul statelor UE s-a pus în mișcare cooperare judiciară", a declarat procurrul general.

Procurorul general a precizat că, în momentul în care s-a semnalat dispariția fetiței, din datele existente la acest moment fetița era decedată. El a spus că imediat ce a fost semnalată dispariția s-a mobilizat poliția și în dimineața zilei de sâmbătă s-a constituit dosar penal.

Licu a mai declarat că, după cazul Caracal, sunt verificate toate cazurile de dispariție pe ultimii 10 ani, control care ar trebui finalizat săptămâna viitoare.

„Nu avem doavada oficială că acest bărbat s-a sinucis, avem informații de la colegii din Olanda. Când se va primi confirmarea, se va decide clasarea cauzei, pentru că făptuitorul a murit, dar se verifică în continuare dacă a avut complici", a spus procurorul general.

Olandezul bănuit că a răpit-o și omorât-o pe fetița din Dâmbovița s-ar fi sinucis. Potrivit șefului Poliției Române, chestorul Liviu Vasilescu, el ar fi intrat intenționat cu mașina în fața unui camion.

Ieri după-amiază, fusese pus sub învinuire pentru lipsire de libertate, agresiune sexuală și pentru că a omorât-o pe Adriana. Tot ieri au apărut și imagini publicate de realitatea de dambovita.net, în care fetița este pe scaunul din dreapta al maşinii suspectului.

Ancheta din Dâmbovița, informații-bombă - Cum a ajuns presupusul criminal la Gura Șuții

Cetățeanul olandez era suspectat de pedofilie în țara sa. Acesta a venit în București miercuri, unde a închiriat un apartament, iar sâmbătă a plecat din țară. În imaginile publicate de realitateadedambovita.net se vede cum fetița a fost în mașina suspectului, pe bancheta din față, într-o poziție atipică. Ca și cum ar fi fost legată la mâini sau i s-ar fi spus să se ascundă.

Mesaj șocant al fostei logodnice a olandezului suspectat că a ucis-o pe fetița din Dâmbovița. Femeia a declarat că nu este surprinsă de faptele bărbatului.

,,Este un șoc, dar a mai comis astfel de fapte în trecut. Acest lucru nu este o surpriză pentru mine", a spus femeia, sub protecția anonimatului, pentru un site din Olanda. Fosta logodnică a olandezului a confirmat că bărbatul fusese condamnat în trecut pentru mai multe infracțiuni, dar a susținut că în perioada în care a avut o relație cu el nu știa nimic despre asta.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL