Procurorii DNA cer 10 ani de închisoare pentru Sebastian Ghiță. Sentința va fi dată pe 25 septembrie

Tuesday, 19 September 2017, 15:03, Sursă: REALITATEA.NET

Procurorii DNA au cerut pedeapsa maximă, respectiv 10 ani, de închisoare pentru Sebastian Ghiță este judecat că i-ar fi dat șpagă fostului primar al orașului Ploiești, Iulian Bădescu. Instanța va anunța pe 25 septembrie sentința în acest dosar.

Magistraţii au judecat astăzi ultimul termen în procesul fostului demnitar. În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată şi Iulian Bădescu, fostul primar din Ploieşti.

În iulie 2015, fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată de DNA pentru că l-ar fi mituit pe fostul primar al municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu. Concret, DNA susţine că, în anul 2013, Bădescu, în calitate de primar al Ploieştiului şi ordonator principal de credite, instigat de Sebastian Ghiţă, a acordat ilegal clubului Asesoft Ploieşti - deţinut de Ghiţă - o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local în sumă de 1.500.000 lei. În schimbul acestei finanţări, Bădescu ar fi primit de la Ghiţă o casă în Ploieşti, în valoare de peste un milion de lei. 

Procesul a avut 30 de termene de judecată şi se afla aproape de final, însă la ultimul termen din 20 iunie 2017, când ar fi trebuit să se pună concluzii pe fond, cei trei magistraţi din complet, Ana Maria Dascălu, Ştefan Pistol şi Cristina Geanina Arghir, au decis să amâne judecarea dosarului, până când Sebastian Ghiţă va fi adus din Serbia, motivând că acesta trebuie să-şi spună ultimul cuvânt în sala de judecată, deşi avocaţii acestuia erau de acord ca el să fie audiat prin videoconferinţă. 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Homepage