Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Procurorii DNA au admis cererea de cauţiune a lui Sebastian Ghiţă în valoare de 13 milioane de euro

Thursday, 28 April 2016, 17:38 Sursă: REALITATEA.NET

Procurorii DNA Ploieşti au anunţat joi, printr-un comunicat de presă, că"au admis cererea lui Ghiţă Sebastian, deputat în Parlamentul României, de constituire a cauţiunii în limita sumei de 59.417.133 lei, prin depunerea de garanţii reale imobiliare şi mobiliare asupra mai multor bunuri imobile, bunuri mobile reprezentând echipamente ce aparţin unei societăţi comerciale şi opere de artă, toate în valoare de 86.652.513,50 lei", scrie Mediafax.ro. 

La data de 21 aprilie, Sebastian Ghiță a mers la sediul DNA Ploieşti, pentru a depune garanţii prin care să acopere cauţiunea de 13 milioane de euro, dispusă de procurori în dosarul în care are şapte capete de acuzare.

Iniţial, DNA Ploieşti a respins garanţiile mobiliare şi imobiliare depuse de deputatul Sebastian Ghiţă, considerând că valoarea bunurilor nu acoperă suma dispusă de procuror.

Parlamentarul este acuzat de dare de mită, şantaj, două infracţiuni de folosire, în mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, cumpărare de influenţă şi conducerea fără permis. DNA menţionează că Victor Ponta i-ar oferit o funcţie de conducere procurorului Liviu Tudose, acuzat la rândul său că furniza date din dosare lui Sebastian Ghiţă. Întâlnirea dintre fostul premier şi procuror a avut loc la Palatul Victoria, fiind intermediată de Ghiţă.

Procurorii redau în document o declaraţie dată la începutul lunii martie de procurorul Liviu Tudose, care susţinea că începând cu toamna anului 2013, parlamentarul Sebatian Ghiţă a început să îl viziteze tot mai des "solicitându-i, în mod insistent, „să-l salvez pe moşu” referindu-se la Mircea Cosma întrucât pe măsură ce avansau cercetările în respectiva cauză, era previzibil că se va ajunge la Mircea Cosma, la acel moment fiind de notorietate faptul că societăţile agreate plăteau şefului Consiliului Judeţean Prahova comisioane pentru acordarea lucrărilor".


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL