Procuroarea care a vrut să o înfunde pe Kovesi vrea șefia Secției pentru Investigarea Magistraților

Tuesday, 04 June 2019, 07:42 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Se fac schimbări în conducerea Secției pentru Investigarea Magistraților. Astăzi, plenul CSM decide cine o va înlocui pe Adina Florea, actualul procuror-șef adjunct al structurii. Aceasta s-a înscris în cursa pentru șefia Secției Speciale, după ce Gheorghe Stan a fost numit, la propunerea PSD, judecător al Curții Constituționale.

CSM a publicat, joi, lista candidaţilor care întrunesc condiţiile de participare la concursul pentru numirea în funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, organizat în perioada 15 mai - 18 iunie, fiind declaraţi admişi actualul procuror-şef adjunct al SIIJ Adina Florea şi Sorin Eugen Iasinovschi. 

Bogdan Ciprian Pîrlog a fost respins, motivul fiind "lipsa de vechime efectivă de 18 ani în funcţia de procuror". Potrivit CSM, Bogdan Pîrlog poate formula contestație în termen de 24 de ore.

Adina Florea este procurorul care i-a fabricat un dosar penal  fostei șefe DNA în baza unui denunț al fugarului Sebastian Ghiță.

Victorie uriașă pentru Kovesi în războiul cu Secția Specială. Acuzațiile împotriva ei, demontate

 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri