Probleme cu plata salariilor la România TV. Șefii dau vina pe un contract de publicitate

Saturday, 14 March 2015, 12:06 Sursă: REALITATEA.NET

România TV, postul de știri controlat de deputatul PSD Sebastian Ghiță, are probleme financiare din ce în ce mai însemnate, mai ales de când au început problemele penale ale patronului, care se prezintă de două ori pe săptămână la Poliție, potrivit reportervirtual.ro.

Adaugă părerea ta

Deputatul Sebastian Ghiță este cercetat penal de DNA Ploiești în dosarul în care cumnatul premierului Ponta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Directorul editorial al RTV, Cătălin Popa, și-a anunțat astăzi angajații printr-un mail intern că parte din salariile de peste 2.000 de RON/ lună, neplătite astăzi, vor fi achitate în luna aprilie.

El spune că șefii executivi ai companiei au transmis că de vină este un contract de publicitate în care-și punea baza, dar ale cărui încasări n-au început încă. Acesta este un semn că în conturile România TV cam suflă vântul…

Iată mesajul intern trimis astăzi, la ora 15:01, pe mail-urile angajaților RTV:

salut,

probabil ca multi dintre voi ati primit deja vestea buna ca salariile de luna aceasta se platesc inca de astazi, insa unii ati vazut ca este vorba doar despre o parte din bani.

mesaj rtvca sa fie totul clar, s-au platit salaiile integral pentru cei care au pina in 2000 de lei net si in proportie de 90% pentru toti ceilalti angajati. Diferenta de 10 la suta se va plati insa, cu o oarecare intarziere, din cauza amanarii derularii unui contract de publicitate care ar trebuin sa incespa deja, dar care va debuta abia din 16 martie.

Conducerea executiva a companiei estimeaza ca prima plata mare din acest contract se va face dupa 1 aprilie, astfel ca diferenta de salariu va intra pe cardurile voastre in saptamina 5-10 aprilie, adica in saptamina dinaintea Pastelui. Ne cerem scuze pentru neplacerea provocata si speram ca, incepind cu salariile din 15 aprilie, nu vor mai exista asemenea probleme.

multumesc pentru intelegere,

NOTA: Greșelile aparțin autorului. Redacția RV a redat mesajul original.