PRIMUL PROTEST împotriva Guvernului Orban, în Piața Victoriei

Thursday, 05 December 2019, 17:38 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

În Piața Victoriei, joi seara, se desfășoară primul protest împotriva Guvernului Orban. 

Protestatarii transmit Guvernului PNL că vor alegeri locale în două tururi. 

Cristian Dide, protestatar celebru din Piața Victoriei, a afirmat că acum se vede clar că nu a ieșit în stradă doar împotriva PSD, ci pentru problemele societății. ”Sunt în stradă pentru că este foarte important, pentru o democrație sănătoasă să avem alegeri în două tururi” a afirmat Cristian Dide.  

”Să ne amintim că avem primari aleși cu reprezentativitate de 10%” a continuat el. 

”Guvernul ăsta, cu toate că este un Guvern PNL, trebuie să înțeleagă și nemulțumirea noastră, a societății. Trebuie să ieșim în stradă pentru aceste alegeri în două tururi” a mai afirmat protestatarul. 

”Să nu cumva să spere PNL că va mai lua același scor la parlamentare și locale, dacă nu schimbă această lege” a avertizat Cristian Dide, care a amintit că la locale nu se poate vota pe liste suplimentare. El a afirmat că au mai fost depuse petiții în acest sens, fără răspuns. 

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-05 20:43:05
Dinca Vasile

La alegerile in doua tururi, se fac cele mai mari matrapazlâcuri! Daca este bun un candidat, iese din primul tur! Daca intra in turul doi , chiar daca este bun, jocurile de culise il scot din joc! Cine este acest dide? Reprezinta el societatea civila? Cine l a desemnat pe el? Avem parlamentari...sa decida ei!!!

2019-12-05 22:21:43
Dom' Vasile, n-ai trecut testele Pisa!

Si am sa-ti explic. In Bucuresti din partea stanga (politic) vine dna Firea care ia maxim 30-35%. Din dreapta, fragmentata, vine candidatul USR care va lua 20-25%, al PNL care va lua si el un 25% si niste"iepurasi" care mai ciupesc si ei niste procente. Si asa "geniala" Firea isi mai trage un mandat sa mai faca niste statui. In doua tururi de scrutin, vaca blonda n-ar avea nicio sansa. Te-ai intrebat,Vasile, de ce, de exemplu, UDMR-ul nu vrea vrea alegeri in doua tururi? Sau este prea greu pentru neuronul tau singuratic?

2019-12-06 08:53:38
Paine si circ in Romanica

Da, ce sa spun...ca la tine neuronul nu haladuie in cap mai mereu. V. Dinca are dreptate, treaba asta cu 2 tururi la primari e patentata de gunoiul Basescu pe vremea cand nu facea scor cu ciordacii lui PDL. Intre cele 2 tururi , unde trebuia, intra DNA si se vota cum "trebuia". Nu va mai amintiti de Morar si de Luluta? Apoi cine este vinovat in tara asta ca orice mameluc care are intrare la o televiziune sau niste site-uri pe net, isi face partid si fragmenteaza votul? Din cauza asta am ales sa traiesc in alta tara unde democratia este aplicata si nu guita nimeni cand chiar cu voturi de la populatie mai multe ca numar poti pierde alegerile. Intre cele doua tururi COMBINATORII ies la santaj, amenintari, cumparari de votaci si toate infractiunile specifice schimbarii rezultatului votului final. Se fac tot felul de inventii, Diaspora voteaza 3 zile si prin corespondenta si online, de ce nu se fac 3 zile de vot si acasa in Romania? Pai va spun eu ca au calculat baietii si nu iese bine pent

Alte articole din: POLITICĂ