Primarii din Bucureşti au lăsat necheltuiți peste 1 miliard de lei

Tuesday, 31 January 2017, 09:29 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Primarii din Bucureşti au lăsat în 2016 o mulţime de bani necheltuiţi. Asta în timp ce Capitala se sufocă la propriu în lipsa unor soluţii reale pentru decongestionarea traficului şi reducerea poluării. Peste un miliard de lei au rămas neinvestiţi anul trecut.

În 2016, Primăria Generală a rămas cu peste 700 de milioane de lei necheltuiţi din buget. În acest timp, locatarii cartierelor construite în Prelungirea Ghencea şi Domneşti erau la capătul răbdării din cauza noroaielor şi a aglomeraţiei. Drumul cu o bandă pe sens ar fi trebuit lărgit încă de acum 10 ani.

"Sunt lucrurile astea din 2007. De când ne am mutat aici, în Domnești, e o teroare psihică, zi de zi. Se construiesc o groaza de blocuri, străzile sunt mici, mașinile sunt multe, deci se trăiește rău. Dacă se face proiecutul, e ok", spune un locuitor din zonă.

Deşi au trecut 10 ani, proiectul există doar pe hârtie şi azi.

"Proiectul de lărgire a ajuns în faza exproprierilor, în sensul că cetățenii au fost anunțați că vor fi expropriați și să se ducă la primărie, li s-au pus banii într-un cont al Primariei. Nu s-au finalizat exproprierile, nu a primit nimeni niciun ban", spune Delia Mihalache, initiativa prelungirea Ghencea.

Deşi a fost început de mult, un vis frumos pare să fie şi pasajul de la Piaţa Sudului, care trebuia să fie gata în 2015.

În 2016 au fost alocaţi bani şi pentru alte proiecte cum ar fi largirea străzii Fabrica de Glucoză, pistele pentru biciclete, parcarea park&ride de la capătul Şoselei Pantelimon şi pasajul pietonal Piața Eroii Revoluției. Niciun leu nu a fost cheltuit.

Semafoarele inteligente din Bucuresti s-au dovedit a fi de o prostie rară. Dupa ce sistemul s-a defectat in 2015, nimeni nu s-a mai ocupat de mentenanta lui. Implementat în 2011, sistemul a costat 21 de milioane de euro.

Nu doar Primăria Capitalei a terminat anul cu excedent bugetar. Primăria sectorului 1 a avut un buget de 1,3 miliarde lei şi a rămas cu 20 de milioane necheltuiţi. Tot în jur de un miliard a avut la dispoziţie şi sectorul 2, care a rămas cu 267 de milioane de lei în vistierie. Nici celelalte patru primării nu şi-au investit în 2016 toţi banii în proiecte. Între timp, toate sectoarele sunt în continuare corigente la capitolul locuri de parcare şi spaţii verzi.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE