Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Preţul petrolului, la cel mai înalt nivel din ultimul an şi jumătate

Tuesday, 13 December 2016, 12:01 Sursă: REALITATEA.NET

Înţelegerea între OPEC şi o serie de state producătoare de petrol reprezintă primul acord din 2001, după doi de preţuri scăzute care au generat nelinişti atât în ţări din Orientul Mijlociu, cât şi în America Latină, scrie Ziarul Financiar.

Preţul petrolului Brent pentru livrările din februarie a crescut cu 4,4%, ajungând la 56,72 de dolari pe baril, preţul ţiţeiului brut crescând cu 4,7% până la 53,98 de dolari pe baril pentru comerţul din Asia.

Creşterea preţului petrolului vine pe fondul unei preocupări a investitorilor faţă de inflaţie. „Am văzut că producătorii OPEC şi non-OPEC au ajuns la un acord, ceea ce amplifică aşteptările, la nivel mondial, pentru o nouă inflaţie", a spus Chris Weston, reprezentant IG Markets.

Săptămâna trecută, OPEC a ajuns la un acord prin care reduce producţia cu 1,2 milioane de barili pe zi, de la 1 ianuarie. Arabia Saudită, exportatorul de top, urmează să taie 486.000 de barili pe zi.

Unul dintre primele efecte ale unui preț în creștere al petrolului ar putea fi scumpirea carburanților inclusiv pe piața românească.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL