Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Presa, ca instrument de șantaj. Cazurile Dan Diaconescu, Antena Grup și Radu Budeanu. Rizea spune tot

Monday, 23 November 2020, 00:30 Sursă: Realitatea

Fondatorul OTV a fost condamnat pentru ca l-a santajat, prin intermediul televiziunii sale, pe primarul unei comune din Arad. Diaconescu a cerut 200.000 de euro pentru a nu dezvălui informații compromițătoare despre acesta, potrivit motivării judecătorilor de la Curtea de Apel București.

Și fostul șef al Antena Group Sorin Alexandrescu a fost închis în iunie 2017 tot pentru șantaj, A fost condamnat de către Înalta Curte la 4 ani si 6 luni de închisoare, pentru că în 2013 l-a amenințat și șantajat pe administratorul companiei RCS&RDS cu o campanie media negativă. Alexandrescu a revenit în companie după ce anul trecut a fost eliberat condiționat din penitenciarul Rahova, după ce a ispășit aproape doi ani din pedeapsă.

De șantaj au fost acuzați, de-a lungul timpului, mai mulți patroni de trusturi media. Chiar într-una dintre dezvăluirile sale, fostul parlamentar Cristian Rizea, a povestit un astfel de episod, fără, însă, ca vreun organ al statului să se sesizeze, relatează Realitatea PLUS.

„Existau niște găști sau există niște găști, care s-au ocupat vreme îndelungată cu șantajul în București. Adică, ce-au făcut? Pe scurt. Știu căteva lucruri despre acest lucru, despre această practică pe care ei o foloseau. Urmăreau diverse personaje: oameni politici, procurori, judecători, oameni de afaceri, în diverse ipostaze. Toți avem o viață privată, da? Unii au lucruri de ascuns, alții nu. Dar, îi filmau în toate ipostazele, îi fotografiau și după ce le făceau dosarul, mergeau și îi șantajau. Pentru diverse motive. Cine făcea acest lucru și cum funcționa această mafie? E vorba de Radu Budeanu, acest infractor de duzină. Acest băiat, Radu Budeau, ei înființaseră, el și cu 2-3 acoliți de-ai lui, printre care și Orlando Valache este cel mai cunoscut cel mai șantajist. De fiecare dată, atunci când situația o impune, el este trimis la înaintare. El este cel cu care Radu Budeanu face lucrurile murdare, atunci când nu vrea să se expună direct. Îl trimite pe acest Orlando Valache, care a avut câteva dosare. Știți ce e curios? S-au închis toate. Și toate sunt pentru șantaj. Au creat, cel care s-a împrietenit cu ei de la începuturi și tot de la santaj și care i-a finanțat, au fost doi oameni de afaceri și încă unul din ei mai este. Dragoș Dobrescu și Bogdan Buzăianu. Și pentru că vorbim de Dragoș Dobrescu și Radu Budeanu, acești doi infractori, sper ca și instituțiile statului să arate românilor adevărata față a celor doi, curând o să fie surprise, surprise. Da, ei finanțează, ei au acum o divizie: niște paparazzi, sunt niște băieți, care sunt puși să monitorizeze; și o să rămâneți surprinși când o să auziți că voi veni cu documente, cu dovezi în fața românilor că acest Dragoș Dobrescu a monitorizat, prin Radu Budeau, miniștri, soții de miniștri, europarlamentari inclusiv la Bruxelles sau la Paris”, a spus Cristian Rizea.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL