Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Premieră istorică: Gazprom a făcut publice cantităţile de gaze ce tranzitează România

Wednesday, 09 December 2015, 13:50 Sursă: REALITATEA.NET

Gigantul rusesc Gazprom a cedat presiunilor UE şi a fost de acord să facă publice cantităţile zilnice de gaze care ajung în UE. În consecinţă, pentru prima dată în 40 de ani, de când România a devenit ţară de tranzit pentru gazele ruseşti, avem o situaţie a cantităţilor ce trec prin România pentru a ajunge în ţările de destinaţie, date centralizate de Transgaz, e adevărat, cu un decalaj de două zile, notează economica.net.

„Publicăm datele de tranzit pentru că am obţinut aprobare în acest sens de la ruşi. UE  a negociat, în ultimul timp, mai multe aspecte cu Gazprom, printre care şi transparentizarea fluxurilor de gaze către Europa. Este o decizie istorică”, spune Petru Văduva, director Transgaz

Aici puteţi vedea, în premieră, cantităţile de gaze ruseşti ce tranzitează România, valabilă cu două zile în urmă. Astfel, se poate vedea că, luni, 7 decembrie, prin punctul de fontieră cu Ucraina, Isaccea, intrau în România 765.000 de MWh de gaze. Pe la Negru Vodă, graniţa cu Bulgaria, ieşeau 769.000 de MWh, diferenţa reprezentând-o consumul tehnologic.

Până în prezent, la fluxurile de gaze de pe Tranzit 1, 2 şi 3 Isaccea – Negru Vodă era permanent trecută eticheta Confidenţial.

 

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL