Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Premieră în presa românească, dezvăluită la "România 2019": Taberele presei la alegeri

Friday, 15 March 2019, 14:30 Sursă: REALITATEA.NET

Directorul Cotidianul, Cornel Nistorescu, este cel mai rezervat în susţinerea partidelor şi candidaţilor. Cu siguranţă nu susţine Pro România şi PMP, da nici faţă de celelalte tabere nu are o atitudine mult diferită.

"Îl şterg pe Traian Băsescu şi Pro Romania, pentru că nu văd nicio strategie, mi se pare că ei nu au nicio ofertă", a afirmat Nistorescu în intervenţia sa la "România 2019". Şi la capitolul prezidenţiabili, Nistorescu are ceva de reproşat.

"În ceea ce priveşte PNL, acesta are o problema cu preşedintele Klaus Iohannis, este principalul personaj creator. USR e partea de pericol în disputa din societate, reprezintă doar urmaşii, generaţia următoare a copiilor de generali, ofiţeri, securişti", a afirmat Nistrorescu.

Pentru directorul Evenimentului Zilei, Dan Andronic, susţinerea şi poziţionarea faţă de partide şi candidaţi se bazează pe atitudinea tradională a publicaţiei.

"EVZ şi Capital au susţinut întodeauna dreapta. Pentru alegerile europarlamentare şi apoi cele prezidenţiale vom rămâne în aceasta zona. Nu vom susţine un candidat sau partid de stânga, PSD, Pro Romania sau oricare altă formaţiune de stânga. (...) Dacă discutăm de nume, la prezidenţiale va fi prima opţiunea Iohannis", a afirmat Andronic în emisiunea lui Cozmin Guşă.

Aceeaşi poziţionare are şi Ziua News.

"Nu încurajăm practicile de tip securistic, intervenţia serviciilor sau a foştilor securişti. (...) În PNL e interesant, şi noi ca şi Realitatea TV îl vom susţine pe Rareş Bogdan, fără discuție, în tot ce face. Referitor la PNL, nouă nu ne place cum evoluează politic", a afirmat directorul Ziua News, Bogdan Comaroni.

În ceea ce priveşte prezidenţialele, Comaroni a explicat că e posibil ca susţinerea să meargă spre Klaus Iohannis, din motiv că pur şi simplu nu există o ofertă mai bună. "Zona USR o considerăm tot aceeaşi construcție subterană, nu face bine României, nu o vom susţine pe Kovesi, în niciun caz, nici pe Cioloş, pentru că în anul în care a fost premier nu a făcut nimc."

De partea stângă a spectrului poltic se plasează Sebastian Ghiţă, patronul România TV.

"Natural, România TV şi Antena 3 vor merge către candidatul PSD, fie că este Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu sau o altă figură publică importanată. (...)".

În ceea ce priveşte stânga, patronul RTV a exclus orice sprijin către USR, afirmând chiar că, prin comparaţie, „PNL devine deja frecventabil când USR agresează societatea. Cred că Iohannis va suferi o agresiune din partea celor 2, Kovesi şi Cioloş, e un plan murdar impotriva sa.”

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL