Poţi să îţi iei ADIO de la RCA IEFTIN! Au scumpit MASIV toate firmele

Tuesday, 30 September 2014, 09:37 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Cea mai scumpă asigurare RCA de pe piaţă costa, în urmă cu câteva luni, mai mult decât dublu faţă de cea mai ieftină. Diferenţa pare să se fi diminuat considerabil, se arată într-o analiză Capital.

În mai, cea mai ieftină poliţă, vândută de compania Astra, costa 419 lei, iar cea mai scumpă, de la Uniqa – 972 de lei, adică un preţ mai mare cu 553 lei, sau cu 130%. Deci mai mult decât dublu.

În septembrie, tot Astra comercializează cea mai ieftină asigurare, dar de data asta la un nivel de 498 lei, iar preţul cel mai ridicat îl are Asirom – 865 lei, aşadar cu 160 de lei în plus, respectiv 32%.

Ce s-a întâmplat între timp? ASF a strâns şurubul. Trei societăţi de asigurare – Astra, Euroins şi Carpatica –  practicau preţuri mult sub restul pieţei, astfel că erau acuzate de „dumping", pe motiv că astfel atrăgeau mulţi clienţi, dar nu dispuneau de posibilităţi băneşti suficiente încât să achite despăgubiri în caz de daună. Urmarea? companiile cu poliţe ieftine au crescut preţurile, iar unele dintre cele cu poliţe scumpe, precum Omniasig şi Uniqa, au aplicat o micşorare, pentru a mări portofoliul de clienţi.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE