Coronavirus - România: 241339 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

”Portocală” a fost ELIBERAT. Mircea Negulescu a fost plasat sub control judiciar de către magistrații de la Instanța Supremă

Thursday, 16 July 2020, 18:48 Sursă: Realitatea.NET

Lui Mircea Negulescu i-a expirat ordonanța de reținere, de 24 de ore, și a ieșit, joi seara, din Arestul Poliției Capitalei, înainte de a fi pronunțată decizia magistraților pe propunerea de arestare preventivă.

O oră mai târziu, Mircea Negulescu a fost plasat sub control judiciar de către judecătorul Hermina Iancu de la Înalta Curte de Casație și Justiție, cea care l-a achitat pe Adrian Năstase în dosarul Zambaccian pentru luare de mită.

Decizia instanței:

”Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), cu privire la inculpaţii Negulescu Mircea şi Iordache Mihai Iuliano. (...) Dispune luarea măsurii controlului judiciar, pe o durată de 60 zile, cu începere de la 16 iulie 2020 până la 13 septembrie 2020, inclusiv, faţă de inculpaţii: 1. Negulescu Mircea, şi 2. Iordache Mihai Iuliano”.

Potrivit deciziei instanţei, Mircea Negulescu trebuie să se prezinte periodic la Poliţia Ploieşti şi nu are voie să comunice sau să ia legătura, direct sau indirect, cu persoanele vătămate Sebastian Ghiţă, Victor Ponta, Chirilă Sorin Adrian şi Iordăchescu Ionuţ Alexandru şi nici cu martorii Stroe Cecilia Cristina, Bănică Monica Gabriela, Vlad Cosma, Păvăleanu Marcel Cristian şi Bizniche Gheorghe.

Măsura reținerii a fost luată, miercuri, în legătură cu dosarul Tony Blair, în care Mircea Negulescu este acuzat că a fabricat probe și în care a fost pus sub învinuire și fostul premier, actual lider al Pro România, Victor Ponta.

Victor Ponta a fost acuzat de procurorii anticorupţie că a aranjat vizita lui Tony Blair în România pentru a câştiga capital de imagine în campania electorală din 2012. Apariţia fostului premier britanic ar fi plătit-o Sebastian Ghiţă, care ar fi dat 220 de mii de euro şi ar fi primit, în schimb, un loc pe listele PSD pentru Parlament.

Tony Blair a venit de mai multe ori în România în timpul în care Victor Ponta a fost lider al PSD. În campania din 2012, care face obiectul dosarului DNA, fostul premier laburist al Marii Britanii a venit la București, unde a conferențiat la invitația unei fundații finanțate din bani publici și înființate de doi dintre consilierii lui Victor Ponta. De asemenea, Blair a fost la sediul PSD și a luat și masa la un restaurant din apropierea PSD. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL