Ministrul Justiției: EXTRĂDAREA lui Ghiță, după pronunțarea instanței din Serbia

Monday, 17 April 2017, 19:58 Sursă: REALITATEA.NET

"Pe data de 17 aprilie Interpol a înştiinţat instanţele din România cu privire la arestarea lui Sebastian Ghiţă pe o perioadă de 18 zile începând cu 14 aprilie. Potrivit legii, art 66 din legea 302, instanţele din România trebuie să verifice în procedură de urgenţă în limite legale pentru a solicita extrădarea. Nu rămâne definitivă la prima instanţă, ci la a doua posibil formulată de procuror. Ne aflăm în situaţia de a aştepta încheierile de verificare a temeiniciei declanşării procedurii de extrădare. După ce primim acele hotărâri, declanşăm cererea de extrădare. Noi, ministerul Justiţiei avem pregătită acea cerere. Aşteptă totul de la instanţe. După, în umrătorul minut dăm drumul ", a spus Toader.

Cum ar putea scăpa Sebastian Ghiță de extrădare. Anunțul făcut de Ministrul Justiției 

Potrivit IGPR, autoritățile sârbe au informat că Sebastian Ghiță a fost arestat pe o perioadă de 18 zile în vederea extrădării, începând cu data de 14 aprilie 2017.

Poliția Română a informat Ministerul Justiției, instituția abilitată în demararea procedurilor de extrădare.

IGPR informează că, potrivit prevederilor legale, în acest moment nu mai are competență în acest caz.

“În momentul extrădării, dacă autoritățile sârbe vor solicita ca partea română să efectueze escorta în țară a inculpatului, polițiștii români vor efectua acest serviciu, conform competențelor”, precizează IGPR.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL