Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Plângere penală depusă împotriva deputaților Diaconu și Ghiță, după protestul față de Oprea

Sunday, 25 September 2016, 15:06 Sursă: REALITATEA.NET

Textul plângerii penale face trimite la acuzaţii de ameninţare, instigare publică şi incitare la ură, după ce PRU a emis un comunicat în care ameninţa protestatarii care au venit în faţa Senatului cu contramanifestaţii, potrivit News.ro.

"PRU, reprezentant prin Diaconu Bogdan, preşedinte PRU, a publicat un comunicat de presă prin care a adus acuzaţii calomnioase grave oamenilor şi ONG-urilor participante, inclusiv de natură penală, şi a proferat ameninţări, anunţând organizarea de contramanifestaţii prin care să oprească protestele paşnice împotriva votului din Senat. (...) Bogdan Diaconu şi PRU au afirmat că vor bloca astfel de proteste prin contramanifestaţii", se arată în plângere.

Semnatarii susţin cu Bogdan Diaconu şi PRU au incitat la ură şi chiar la violenţă, cu atât mai mult cu cât deputatul Sebastian Ghiţă a avut o intervenţie la postul B1TV în care a reluat aceste teme şi a spus că se vor organiza mitinguri împotriva protestatarilor.

"Dacă Jandarmeria şi cu IGP-ul nu îşi fac treaba o să vină alţi cetăţeni care cred în lege şi în Parlament. Eu cred. Şi o să ne trezim unii cu alţii faţă în faţă pe stradă", a spus Ghiţă.

Potrivit site-ului propriu, "Iniţiativa România este o platformă civică născută în zilele revoltei care a urmat tragediei din Colectiv: un grup de tineri a decis pe 1 noiembrie 2015 să se implice pentru a aduce împreună oamenii buni care cred în lege, integritate, competenţă, responsabilitate şi transparenţă şi a oferi o alternativă la o clasă politică iresponsabilă şi coruptă. 3 zile mai târziu s-a născut Iniţiativa România cu 11 membri fondatori, iar după o săptămână aproape 600 de români s-au alăturat principiilor Iniţiativei şi au fost reprezentaţi, pe 6 noiembrie 2015, la consultările de la Cotroceni dintre Preşedintele României şi societatea civilă".

Peste 2.500 de persoane au protestat, joi, în faţa Senatului, după ce solicitarea DNA de începere a urmăririi penale împotriva lui Gabriel Oprea pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină a fost respinsă. A doua zi, Gabriel Oprea a demisionat din Senat.

 

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL