Peste 2.000 de hunedoreni au rămas fără energie electrică din cauza vântului puternic

Saturday, 31 January 2015, 21:49 Sursă: Mediafax

Potrivit unui comunicat de presă remis, sâmbătă, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, vântul puternic a afectat 58 de puncte de transformare care alimenteaza cu energie electrica peste 2.000 de consumatori din opt localităţi hunedorene.

"Fenomenele meteo periculoase au afectat 58 de puncte de transformare care alimenteaza cu energie electrică peste 2.000 de consumatori din zonele Orăştie, Haţeg, Brad, Ilia, Teliuc, Ghelari, Căstau şi Boiţa. Pentru remedierea avariilor la reţeaua electrică acţionează echipele specializate ale ENEL", se mai arată în comunicatul de presă.

De asemenea, opt maşini parcate pe bulevardul Dacia în municipiul Hunedoara au fost avariate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce acoperişul unui bloc din apropiere a fost smuls de vânt şi aruncat peste ele, fiind culcat la pământ şi un stâlp de iluminat public.

Pompierii s-au chinuit aproape trei ore pentru a scoate maşinile de sub lemne şi tablă şi au acţionat cu grijă pentru a nu produce pagube şi mai mari proprietarilor autovehiculelor avariate.

"Opt autovehicule au fost avariate de acoperişul căzut din cauza vântului puternic şi un stâlp de iluminat public. Cinci dintre autovehicule nici nu se vedeau când am venit noi. Le-am scos de sub materialele de construcţie şi mai departe reprezentanţii Primăriei Hunedoara vor ridica din zonă lemnele şi tabla", declara, sâmbătă dimineaţă, comandantul Detaşamentului de Pompieri Hunedoara, maiorul Ovidiu Oprean.

Potrivit acestuia, pompierii din municipiul Hunedoara au intervenit de zece ori în noaptea de vineri spre sâmbătă pentru a îndepărta crengile sau copacii căzuţi pe carosabil din cauza vântului puternic.

Judeţul Hunedoara s-a aflat, de vineri, de la ora 17.00, sub incidenţa atenţionării meteo cod galben până sâmbătă dimineaţă, la ora 10.00, fenomenele prognozate fiind precipitaţii sub formă de ploaie, intensificări de vânt şi ninsori în zonele montane.

Până în 2 februarie, ora 16.00, pentru judeţul Hunedoara este valabilă informarea meteo fără cod de vreme marcată de ploi însemnate şi intensificări de vânt.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL