Coronavirus - România: 62547 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tudorel Toader, pus la punct de OSCE în legătură cu acreditările pentru Realitatea TV şi Pro TV

Tuesday, 26 March 2019, 18:06 Sursă: REALITATEA.NET

"Decizia ministrului Justiţiei de a nu reînnoi acreditările jurnaliştilor de la Pro TV şi Realitatea TV din cauza întrebărilor sau stirilor critice este o restricţie de neacceptat a libertăţii presei. Acordarea acreditărilor nu poate fi folosită ca un instrument de control asupra conţinutului sau ca o sancţiune aplicată jurnaliştilor" se spune în mesajul postat pe contrul de twitter al OSCE.

sursă foto: OSCE/Ionela Arcanu FB

Pe 22 martie, jurnaliștii Ionela Arcanu (Realitatea TV) și Ovidiu Oanță (Pro TV) nu au mai fost acreditați la Ministerul Justiției din ordinul lui Tudorel Toader.

Ministrul a declarat ulterior pentru HotNews.ro că Ovidiu Oanţă va fi reacreditat "atunci când va respecta regulile de conduită". La scurt timp, ministrul a revenit cu un alt mesaj: "Doamna premier m-a rugat să îl reacreditez". Toader nu fost foarte clar cu privire la Ionela Arcanu. Realitatea TV, împreună cu mai multe televiziuni și publicații, au cerut demisia ministrului Justiției pentru cenzură și îngrădirea libertății de exprimare. Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL