Oraşul dispărut acum 1000 de ani în SUA: nimeni nu înţelege ce s-a întâmplat. Cât de avansaţi erau!

Sunday, 18 December 2016, 16:42 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Oraşul se numea Cahokia şi a fost iniţial o tabără a nativilor indieni, care s-a dezvoltat uimitor, ajungând la o populaţia foarte mare pentru acele vremuri şi construind chiar şi piramide, după cum arată istoricii. La scurt timp după aceea, oraşul a dispărut complet, scrie indy1000.com.

Oraşul pierdut Cahokia a fost găsit pentru prima dată în urmă cu mai mulţi ani. Adevărata sa dimensiune a fost însă revelată în urmă cu câţiva ani de muncitorii care construiau podul ce leagă Missouri de Illinois. Iniţial, arheologii au crezut că aşezarea fusese doar o tabără temporară a indienilor. Ulterior, ei au realizat că oraşul Cahokia avea sute de case, ateliere în care se produceau bunuri, pieţe şi clădiri publice. Descoperirile sugerează că oraşul Cahokia era o metropolă înfloritoare, care se întindea pe ambele maluri ale fluviului Mississippi.

Cel puţin 100.000 de oameni trăiau în oraş în urmă cu un mileniu. Aşezarea a fost locuită din 700 până în 1400. Cahokia a fost singurul oraş pre-columbian aflat la nord de Rio Grande şi era mare chiar şi după standardele europene ale timpului, atrăgând imigranţi de la sute de kilometri distanţă.Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri