OFICIAL: Comisia UE anunță că Bulgaria a îndeplinit cerințele MCV-ului. Palmă pentru România

Tuesday, 22 October 2019, 15:46 Sursă: REALITATEA.NET

Este oficial: Comisia Europeană a concluzionat, marți, că Bulgaria și-a îndeplinit angajamentele asumate în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare pe Justiție. O decizie finală privind ridicarea MCV-ului va fi luată după un punct de vedere exprimat de Consiliul European și de Parlamentul European. România este însă ținta unor critici foarte dure din partea Comisiei. 

Adaugă părerea ta

Bulgaria și-a îndeplinit toate angajamentele luate la aderare în cadrul mecanismului de Cooperare și Verificare pe Justiție, anunță Comisia Europeană în ultimul raport dat publicității marți după amiază.

Înainte de a lua p decizie finală privind ridicarea MCV-ului, Comisia Europeană va aștepta observațiile Consiliului European și așe parlamentului European, precizează un comunicat.

Decizia este o lovitură pentru România, care este ținta unor critici foarte dure în ultimul raport.

”În raport se constată că, în perioada care s-a scurs de la ultimul raport, Comisia a trebuit să își exprime în mai multe rânduri preocupările legate de statul de drept în contextul dialogului purtat cu autoritățile române cu privire la evoluția situației în materie de reformă a sistemului judiciar și de luptă împotriva corupției. De fiecare dată, Comisia a constatat o involuție față de progresele înregistrate în anii precedenți, situație care constituie o sursă de preocupare majoră”, arată un comunicat privind raportul pentru țara noastră.