Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O asistentă româncă din Anglia, acuzată că pune în pericol viețile pacienților

Tuesday, 21 November 2017, 18:26 Sursă: REALITATEA.NET

Românca de 34 de ani a mai avut anterior probleme din cauză că nu vorbește fluent limba engleză și a fost obligată să facă un test internațional, dar ea a refuzat să-l facă pe motiv că este pre costisitor. Ulterior, a fost angajată la spital, notează Dailymail.co.uk. 

Cel mai recent scandal în care este implicat românca este că a pierdut timp vital la telefon în timp ce vorbea cu un operator de la linia 999, de urgență, în timp ce acesta avea un pacient. 

Rodica Olteanu a fost acceptată să lucreze la spitalul Universitar din North Midlands Trust, Marea Britanie, în ciuda faptul că nu avea cunoștințele necesare de engleză pentru a lucra. 

După o evaluare internă, românca a fost înlăturată din funcția de asistentă de la spital. 

Într-o declarație scrisă, ea a spus: "Nu contest că sunt de altă naționalitate și sunt de acord că nivelul meu de conversație nu est ca cel al cetățenilor britanici, deoarece limba engleză nu este limba mea maternă. Cu toate acestea, nu pot fi de acord că nu înțeleg sau nu pot avea o conversație în limba engleză, nu au fost plângeri la adresa mea din partea pacienților'

 

Oficialii spitalui au declarat că faptul că românca nu are cunoștinte solide de engleză, pune în pericol viețile pacienților. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL